Futbols
2023. gada 17. decembris, 22:45

Vai riskēs ar trešo sirdslēkmi? Iespējams, Anglijas Premjerlīgas kluba kapteiņa karjera ir beigusies

Jauns.lv

Anglijas premjerlīgas Lūtonas "Town" komandas kapteinis Toms Lokjers joprojām ir slimnīcā, kur viņam veic izmeklēšanas pēc tam, kad sestdien viņš pēc sirdslēkmes saļima laukumā Anglijas futbola premjerlīgas spēlē.

Lūtonas vienībai viesojoties pie "Bournemouth", otrajā puslaikā Lokjers laukuma vidusdaļā saļuma. Futbolistam tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam viņš uz nestuvēm tika nonests no laukuma. Lūtonas komanda vēlāk paziņoja, ka futbolists jau ir pie samaņas.

Šodien klubs pavēstīja jaunākās ziņas par kapteiņa veselības stāvokli. "Kaut gan mūsu kapteinis Toms Lokjers paliek slimīcā pēc vakardienas sirdslēkmes, ko piedzīvoja laukumā Bornmutā, mēs saprotam, ka līdzjutēji ir satraukti par viņu un medijos ir liela interese par viņa veselības stāvokli," teikts paziņojumā. "Tomam vēl veic testus un skenējumus, un viņš gaida rezultātus, pirms noteiks nākamos soļus atveseļošanās procesā. Mēs nevaram pastāvīgi sniegt jaunāko informāciju par viņa stāvokli, un lūdzam medijus pagaidīt, līdz piemērotā laikā tos sniegs kluba oficiālajos kanālos."

Spēle tika apturēts 65.minūtē, kad rezultāts bija 1:1, un mača tiesnesis Saimons Hūpers nolēma spēli neturpināt. Paredzams, ka vēlāk to pārspēlēs.

29 gadus vecais velsiešu aizsargs Lokjers saļima arī šogad notikušo "Championship" pārspēļu finālā. Pēc tam futbolistam tika veikta operācija, kurai bija jānovērš ātriju fibrilācija, kas izraisīja neregulāru un stipri paātrinātu sirds ritmu. Jūnijā ārsti Lokjeram atļāva turpināt profesionālā futbolista karjeru, taču vai to atļaus jau pēc otrās lēkmes septiņu mēnešu laikā, ir liels jautājums.

Pašlaik Mančestras "United" sastāvā spēlē dānis Kristians Eriksens, kurš 2021. gada 25. maijā Eiropas čempionāta spēlē pret Somiju viņam apstājās sirds, un tikai tūlītēja ārstu iejaušanās izglāba viņa dzīvību. Viņam veica operāciju un sirdī uzstādīja kardiostimulatoru. 2022. gada 26. februārī viņš atgriezās premjerlīgā, bet 26. maijā — Dānijas izlasē pret vareno Nīderlandi, un viņam pietika ar divām minūtēm, lai gūtu skaistus vārtus.