foto: Paula Čurkste/LETA
Gražulis gūst piecus punktus zaudētā ULEB Eirokausa mačā
Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis.
Basketbols
2023. gada 13. decembris, 23:08

Gražulis gūst piecus punktus zaudētā ULEB Eirokausa mačā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis trešdien ULEB Eirokausa 11.kārtas mačā guva piecus punktus, viņa pārstāvētajai Trento "Aquila" piedzīvojot zaudējumu.

Trento vienība viesos ar rezultātu 67:79 (10:15, 23:20, 14:21, 20:23) zaudēja Burganbresas JL komandai.

Gražulis 25 minūšu un 23 sekunžu laikā grozā raidīja divus no sešiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, taču netrāpīja visus trīs tālmetienus. Latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, piecu piezīmju dēļ maču noslēdza trīs minūtes pirms finālsvilpes, izprovocēja četrus pārkāpumus un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Itālijas klubā rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Kamars Boldvins, bet uzvarētājiem pa 12 punktiem guva Zakarijs Risašērs un Aizija Maiks.

Trento vienība ar četrām uzvarām 11 spēlēs ir astotā B grupā, bet Burganbresas komanda ar deviņiem panākumiem ieņem otro pozīciju.

Tikmēr Rīgā bāzētā Ukrainas basketbola komanda Slobožanskas "Prometey" "Arēnā Rīga" ULEB Eirokausa 11. kārtas spēlē uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš", nostiprinoties "play-off" zonā. "Prometey" uzvarēja ar rezultātu 89:70 (26:14, 19:26, 27:10, 17:20).

Uzvarētājiem Ondržejs Balvīns guva 17 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, 16+10 iekrāja Tajs Odiase, bet 14 punkti bija Iļjam Sidorovam.

Pretiniekiem ar 18 punktiem un sešām bumbām zem groziem atzīmējās Metjū Mičels.

A grupā "Prometey" ar sešām uzvarām un piecām neveiksmēm atrodas piektajā vietā, kamēr "Bešiktaš" ar tādu pašu bilanci ir ceturtā.

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.