foto: AP/Scanpix
Briesmīgā nāve laukumā: aizturēts vīrietis aizdomās par hokejista Džonsona nonāvēšanu
29 gadus vecais Ādams Džonsons hokeja mača laikā piedzīvoja šaušalīgu traumu un tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstiem glābt viņa dzīvību neizdevās.
Hokejs
2023. gada 14. novembris, 20:19

Briesmīgā nāve laukumā: aizturēts vīrietis aizdomās par hokejista Džonsona nonāvēšanu

Jauns.lv/LETA

Sautjorkšīras policija otrdien aizturējusi vīrieti aizdomās par traģiski mirušā hokejista Ādama Džonsona nonāvēšanu bez iepriekšēja nodoma.

Jau ziņots, ka oktobra beigās Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) Izaicinājuma kausa spēlē ar Šefīldas "Steelers" 35.minūtē pretinieku hokejists ar slidu trāpīja Džonsonam pa kaklu. Džonsonam tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā. Dienu vēlāk "Steelers" paziņoja par hokejista nāvi.

Sautjorkšīras policija neminēja aizdomās turētā vīrieša vārdu vai vecumu, taču zināms, ka šobrīd viņš atrodas apcietinājumā.
"Nekavējoties sākām izmeklēšanu pēc traģēdijas un kopš tā laika mēs esam veikuši plašu izmeklēšanu, lai apkopotu visus notikumus, kas noveda pie Ādama bojāejas šajos apstākļos," paziņojumā citēts policijas pārstāvis.

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Džonsons Pitsburgas "Penguins" komandā aizvadīja kopumā 13 spēles, lielākoties spēlējot fārmklubā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". "Penguins" sistēmā viņš spēlēja kopā ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

AHL Džonsons spēlēja arī Ontārio "Reign" un Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" komandās, bet Eiropā pārstāvēja "Panthers", Augsburgas "Panther" un Malmes "Redhawks" vienības.