foto: Ukrainas Hokeja federācija
Karā krituša slavena ukraiņu hokejista brālis: "Viņu mīlēja visi, kurus viņš pazina!"
22 gadus vecais ukraiņu hokejists Makars Jerofejevs, kurš gāja bojā aizstāvot valsti no krievu okupantiem.
Sporta zvaigznes
2023. gada 13. novembris, 15:23

Karā krituša slavena ukraiņu hokejista brālis: "Viņu mīlēja visi, kurus viņš pazina!"

Jauns.lv

11. novembrī Doneckas apgabalā, aizstāvot Ukrainu, miris 22 gadus vecais ukraiņu hokejists Makars Jerofejevs. Viņš karjeras laikā spēlējis vairākās Dnipro komandās, vēsta Ukrainas Hokeja federācija.

Kas zināms par hokejista nāvi?

Makaram bija tikai 22 gadi. Miera laikā viņš profesionāli spēlēja hokeju un pārstāvēja Dnipro komandas "Zenit", "Jastrebi" un "Aurora".

Ukrainas bruņotajos spēkos Makaram izdevās iegūt vecākā leitnanta pakāpi un kļūt par 92. atsevišķās uzbrukuma brigādes izlūkošanas rotas komandiera vietnieku. Puisis piedalījās Harkivas un Čuhuivas aizsardzībā un komandēja vienības Balaklejas-Kupjanskas operācijas laikā.

Veicot vienu no uzdevumiem, sportists tika ievainots, taču aizbēga no slimnīcas un iesaistījās kaujās uz ziemeļiem no Bahmutas, apturēja vagneriešus un vadīja uzbrukumus pie Andrijivkas.

Ko par varonīgo kareivi saka viņa brālis

Makara vecākais brālis Antons stāsta, ka viņš gandrīz nekad nav izjutis bailes un vienmēr bijis dedzīgs cīnītājs, neskatoties uz viņa komandieru aizliegumiem.

"Mēs ar Makaru bijām neticami tuvi, mēs 10 stundas runājām par to, kā iekārtota pasaule. Es nekad viņā nejutu bailes. Makars nespēja skatīties savu padoto nāvi "tiešsaistes" ekrānā un klausīties pa radio, kā viņi tiek ievainoti. Viņš vienmēr gāja ar viņiem kaujā. Viņu mīlēja visi, kurus viņš pazina," stāsta bojāgājušā varoņa brālis.

Militārists gāja bojā netālu no Bahmutas. Atkāpšanās laikā Jerofejevs un viņa ieroču brāļi nesa ievainotu karavīru. Makars no viņa neatkāpās, lai gan apšaude turpinājās. Viņu nogalināja mīnmetēja šāviņš.

"Makars bija varonīgākais cilvēks, kuru pazīstu. Stoisks, viņš visu uztvēra vieglprātīgi, izņemot karu, viņam bija labs karotāja filozofiskais redzējums, viņš mani mācīja. Mūsu ģimenei nebija lielākas bailes par Makara nāvi. Nav tādu vārdu, lai aprakstītu tavas bojāejas traģēdiju, brāl. Bet, kamēr dzīvoju, atriebšos par tevi, Jerofejev Makar," saka Antons.