Basketbols
2023. gada 7. novembris, 21:15

VIDEO: Valmieras basketbolisti ENBL sezonas otrajā spēlē zaudē Ņūkāslas komandai

Jauns.lv/LETA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda otrdien Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) sezonas otrajā mačā mājās zaudēja Lielbritānijas vienībai Ņūkāslas "Eagles". B grupas mačā valmierieši zaudēja ar rezultātu 74:90 (24:27, 20:23, 17:23, 13:17).

Valmieriešiem ar 19 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Šons Naits, 14 punktus guva Haruns Zrno, bet desmit punkti un desmit bumbas zem groziem bija Guntim Sīpoliņam.

Pretiniekiem 18 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un astoņas pārtvertas bumbas bija Rikijam Makgilam, 15 punktus guva, desmit atlēkušās bumbas izcīnīja un deviņas rezultatīvas piespēles atdeva Džordans Džonsons, bet 13 punkti un 12 bumbas zem groziem bija Tadžam Grīnam.

Valmieras komanda, kas ir vienīgā Latvijas pārstāve šajās sacensībās, pirmajā līgas spēlē oktobra pēdējā dienā izbraukumā ar 100:106 piekāpās Zelona Guras "Zastal" vienībai.

"Eagles" līgā aizvadītajās spēlēs ar 92:94 viesos zaudēja Lietuvas vienībai "Siauliai" un savā laukumā ar 87:81 pieveica "Brno".

B grupā "Eagles" ar vienu uzvaru divās spēlēs ieņem ceturto vietu astoņu komandu konkurencē, bet Valmieras klubs ar vienu zaudējumu ir priekšpēdējā vietā.

Valmieras komanda šosezon Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā ir aizvadījusi divas uzvaras deviņās spēlēs un ieņem 14.vietu 16 komandu konkurencē, bet Lielbritānijas klubs savas valsts čempionātā desmit cīņās ir svinējis trīs uzvaras, ieņemot septīto vietu desmit komandu vidū.

ENBL trešajā sezonā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās.

Četras labākās katras grupas komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kurās vienības cīnīsies par ceļazīmi uz "Final Four" turnīru.

Pirmajā sezonā astoņu komandu turnīrā, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā no sacensībām izslēdzot Krievijas klubu Krasnojarskas "Jeņisej" un Baltkrievijas vienību Mogiļevas "Borisfen", turnīrā startēja divas Latvijas vienības - "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"ViA", "Final Four" nekvalificējoties. Uzvaru izcīnīja Polijas vienība Vloclavekas "Anwil", liepājniekiem pamatturnīrā ieņemot piekto un valmieriešiem - sesto vietu.

Pagājušajā sezonā 16 komandu turnīrā par uzvarētāju kļuva Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa pārstāvētā Lielpolijas Ostruvas "Stal", trešo vietu ieņēma Klāvs Čavars ar Polijas vienību Ļubļinas "Start", bet valmierieši kā vienīgā Latvijas komanda grupā zaudēja visās septiņās spēlēs.