Basketbols
2023. gada 31. oktobris, 22:00

VIDEO: Valmieras basketbolisti zaudē pirmajā ENBL spēlē

Jauns.lv/LETA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda otrdien Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) trešās sezonas pirmajā cīņā piedzīvoja neveiksmi.

Valmierieši B grupas mačā izbraukumā ar 100:106 (21:29, 23:24, 21:31, 35:22) piekāpās Zelona Guras "Zastal" vienībai.

Starp viesiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Seneka Naits, kamēr vēl 16 punktus Valmieras vienības labā guva Tīšons Čerijs, un Haruns Zrno pievienoja vēl 13 punktus.

Mājinieku rindās ar 21 punktu izcēlās Dariuss Hols, bet Vojciks Jans sakrāja 17 punktus un sešas atlēkušās bumbas.

Valmieras komanda, kas ir vienīgā Latvijas pārstāve šajās sacensībās, aizvada savu pirmo ENBL sezonas spēli, bet Zelona Guras basketbolistiem šis ir jau trešais mačs, iepriekšējos divos izcīnot vienu uzvaru.

Valmieras komanda šosezon Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā ir aizvadījusi divas uzvaras sešās spēlēs un ieņem 14.vietu 16 komandu konkurencē, bet Polijas klubs savas valsts čempionātā sešās cīņās ir svinējis divas uzvaras, ieņemot 12.vietu 16 komandu vidū.

ENBL trešajā sezonā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās.

Četras labākās katras grupas komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kurās vienības cīnīsies par ceļazīmi uz "Final Four" turnīru.

Pirmajā sezonā astoņu komandu turnīrā, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā izslēdzot Krasnojarskas "Jeņisej" no Krievijas un Mogiļevas "Borisfen" no Baltkrievijas, turnīrā startēja divas Latvijas vienības - "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"ViA", "Final Four" nekvalificējoties. Uzvaru izcīnīja Polijas vienība Vloclavekas "Anwil", liepājniekiem ieņemot piekto un valmieriešiem - sesto vietu pamatturnīrā.

Pagājušajā sezonā 16 komandu turnīrā par uzvarētāju kļuva Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa pārstāvētā Lielpolijas Ostruvas "Stal", trešo vietu ieņēma Klāvs Čavars ar Polijas vienību Ļubļinas "Start", bet valmierieši kā vienīgā Latvijas komanda grupā zaudēja visās septiņās spēlēs.