foto: ITFtennis.comm
Bartone Ēģiptē uzvar ITF W-15 sērijas turnīrā dubultspēlēs un iekļūst finālā vienspēlēs
21 gadu vecā Bartone pērn pasaules rangā bija sasniegusi 348.vietu.
Citi sporta veidi
2023. gada 21. oktobris, 14:45

Bartone Ēģiptē uzvar ITF W-15 sērijas turnīrā dubultspēlēs un iekļūst finālā vienspēlēs

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisiste Kamilla Bartone sestdien Ēģiptē Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Šarm eš Šeihas W-15 sērijas turnīrā svinēja uzvaru dubultspēļu sacensībās un iekļuva finālā vienspēlēs.

Bartone, kura neatrodas pasaules rangā, sestdien divreiz apspēlēja neitrālo sportisti Alisu Kimmelu, kura arī nav iekļuvusi WTA rangā un tāpat kā Bartone, piedalījās kvalifikācijas sacensībās.

Vispirms Bartone uzvarēja Kimmelu vienspēļu pusfinālā, pieveicot pretinieci ar 6-4, 6-2, bet pēc tam pārī ar Uzbekistānas sportisti Sevilu Juldaševu dubultspēļu sacensību finālā Kimmelu un citu neitrālo sportisti Jekaterinu Makarovu pieveica ar 6-2, 6-3.

Par startu dubultspēlēs Bartone nopelnīja desmit pasaules ranga punktus, bet vienspēlēs - sešus.

Jau ziņots, ka Bartone šo turnīru sāka ar trim uzvarām kvalifikācijā, pārspējot pretinieces no Jaunkaledonijas, Francijas un Rumānijas. Pamatturnīrā viņa ar 5-7, 6-1, 6-2 uzvarēja Dienvidkorejas tenisisti Gio Jangu (WTA 1093.), astotdaļfinālā ar 6-1, 6-4 - Serbijas sportisti Darju Suvirdjonkovu (WTA 1172.), bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-2 - Luksemburgas tenisisti Marii Vekerli (WTA 1098.).

Finālā svētdien Bartone tiksies ar turnīrā ar trešo numuru izsēto mājinieci Azizu Abdelu (WTA 572.).

Dubultspēlēs Bartone ar Juldaševu iepriekš ar 6-4, 7-5 apspēlēja sacensību trešo pāri Defne Džirpanli (Turcija)/Aglaja Fjodorova (neitrālā sportiste), ar 7-6 (7:2), 6-3 - Jaunkaledonijas sportisti Karolenu Deloniju un Aminatu Salu no Francijas un ar 7-6 (7:3), 6-2 - sacensību galvenās favorītes slovākieti Salmu Drugdovu un čehieti Denisi Hrdinkovu.

Sacensības Ēģiptē notiek cietā seguma kortos.

21 gadu vecā Bartone pērn pasaules rangā bija sasniegusi 348.vietu. ITF ranga mačos viņa 2020.gadā uzvarēja vienā W-15 vienspēļu turnīrā.

Pirms trīs gadiem Bartone paziņoja, ka lūko iegūt Vācijas pilsonību, lai nākotnē pārstāvētu šīs valsts izlasi, taču starptautiskos turnīros viņa joprojām piedalās kā Latvijas sportiste.