foto: curling.lv
Latvijas kērlinga jauktā komanda pasaules čempionātu noslēdz ceturtdaļfinālā
Latvijas izlase (no kreisās) Arnis Veidemanis, Daina Barone, Evelīna Barone, un Roberts Reinis Buncis.
Citi sporta veidi
2023. gada 20. oktobris, 16:22

Latvijas kērlinga jauktā komanda pasaules čempionātu noslēdz ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas kērlinga izlase piektdien Aberdīnā piedzīvoja zaudējumu pasaules kērlinga čempionāta (PČ) jauktajām komandām ceturtdaļfinālā spēlē un meistarsacīkstes noslēdza dalītā piektā vietā.

Latvija ar rezultātu 5:8 zaudēja Norvēģijai, kas uzvaru nodrošināja pēdējā endā ar trīs gūtiem punktiem.

Pirms tam piektdien Latvija izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 6:3 apspēlēja Šveici.

Jau ziņots, ka D grupas cīņās Latvija ar skipu Arni Veidemani, Evelīnu Baroni, Robertu Reini Bunci un Dainu Baroni ar 3:6 piekāpās Norvēģijai, ar 12:1 pārspēja Nigēriju, ar 10:4 - Ukrainu, ar 9:1 - Slovākiju, ar 9:4 - Čehiju, ar 7:5 - Šveici un ar 11:3 - Honkongu, aiz Norvēģijas ieņemot otro vietu grupā.

Šogad cīņu par titulu uzsāka 34 valstu komandas, kas bija sadalītas četrās grupās - divās pa deviņām un divās pa astoņām komandām.

A grupā startēja Beļģija, Anglija, Īrija, Izraēla, Japāna, Nīderlande, Skotija, Zviedrija un Velsa, B grupā - Austrālija, Kanāda, Taivāna, Somija, Ungārija, Lietuva, Jaunzēlande, Polija un Slovēnija, C grupā - Austrija, Brazīlija, Igaunija, Vācija, Indija, Itālija, Spānija un ASV.

Komandas, kurās pamīšus spēlē divas sievietes un divi vīrieši, vispirms grupās aizvadīja apļa turnīru. Katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet grupu otrās un trešās vietas īpašnieki noskaidroja atlikušos četrus ceturtdaļfinālistus. Cīņas par medaļām notiks 21. oktobrī.