Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pirmās prognozes par Artūra Žagara traumu bija neprecīzas; sezona tik un tā galā
foto: ekrānuzņēmums no video
Artūrs Žagars pēc savainojuma nespēja laukumu pamest paša spēkiem.
Basketbols

Pirmās prognozes par Artūra Žagara traumu bija neprecīzas; sezona tik un tā galā

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars savainojuma dēļ šosezon vairāk nespēlēs, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā Viļņas "Wolves" komanda.

Pirmās prognozes par Artūra Žagara traumu bija nep...

Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce", kura īpašumā ir Žagars, tikmēr pavēstīja, ka basketbolists pārrāvis kreisās kājas ceļgala mediālās sānu saites. Basketbolistam operācija tiks veikta Turcijā, kur arī basketbolists turpinās savu rehabilitācijas procesu, kas būs vairāki mēneši.

Jau ziņots, ka Žagars sestdien Viļņas "Wolves" sastāvā Lietuvas čempionāta mačā guva smagu ceļgala traumu. Žagars papildlaikā caurgājiena laikā pēc sadursmes ar pretinieku aizsargu, saķēris ceļgalu, palika guļam uz zemes un laukumu spēja pamest tikai ar komandas biedru palīdzību.

Sākotnējās prognozes vedināja uz domām par ceļgala krustenisko saišu (ACL) plīsumu, tomēr izrādījies, ka pārrautas mediālās sānu saites (MCL). ACL plīsums tiek uzskatīts kā nopietnāks savainojums, jo MCL plīsuma gadījumā reizēm izdodas arī iztikt bez operācijas, uz ko tika cerēts arī Žagara gadījumā, kas ļautu atgriezties laukumā jau šosezon, tomēr plīsums bijis nopietns un atlabšanas process varētu būt ļoti tuvu tam, kā tas būtu ACL plīsuma gadījumā. Pozitīvās prognozes izskan pieci mēneši, kas ļautu saspēles vadītājam pilnvērtīgi sagatavoties Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas spēlēm, tiesa, liela varbūtība, ka Stambulas klubs varētu nebūt sajūsmā par šādu latvieša vēlmi un, izmantojot savus līdzekļus censties Žagaru atrunāt no iespējamas dalības. Tiesa, ja rehabilitācijas process neritēs pēc labākā iespējamā scenārija, tad tas vairs nebūtu aktuāli.

Bažas, ka Žagars tomēr guvis ļoti nopietnu traumu parādījās jau vakar, kad Artūra komandas biedrs, Lietuvas izlases saspēles vadītājs Vaids Kariņausks uz Viļņas "Wolves" spēli ieradās uz saviem basketbola apaviem uzrakstījis novēlējumu latviešu saspēles vadītājam.

Latvijas basketbolists pēc veiksmīga starta Pasaules kausa finālturnīrā, kurā tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē, noslēdza trīs gadu vienošanos ar "Fenerbahce", bet šosezon tiek izīrēts Lietuvas klubam "Wolves".

Žagars Lietuvas Basketbola līgā (LKL) Viļņas komandas rindās aizvadīja četras spēles, kurās, pavadot laukumā vidēji 22 minūtes, izcēlās ar 12 punktiem, trīs atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet ULEB Eirokausā vienā mačā bija laukumā 23 ar pusi minūtes, guva desmit punktus un četras reizes rezultatīvi piespēlēja.

Pagājušajā sezonā latvietis pārstāvēja citu Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Nevežis", bet pirms tam viņš kopš 2017. gada bija Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sistēmā. Daļu no 2021./2022. gada sezonas saspēles vadītājs bija Vācijas basketbola bundeslīgas komandā Braunšveigas "Lowen".