foto: REUTERS/SCANPIX
Austrijas futbolisti ar uzvaru Baku iekļūst EČ finālturnīrā
Austriešu futbolisti priecājas.
Futbols
2023. gada 16. oktobris, 21:23

Austrijas futbolisti ar uzvaru Baku iekļūst EČ finālturnīrā

Jauns.lv/LETA

Austrijas vīriešu futbola izlase pirmdien ar uzvaru Baku nodrošināja vietu 2024.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Austrija viesos ar 1:0 (0:0) apspēlēja Azerbaidžānu.

Pēc Rahila Mammadova pārkāpuma savā soda laukumā, skarot bumbu ar roku, Austrija ieguva tiesības izpildīt 11 metru sitienu, ko 48.minūtē realizēja Marsels Zabicers, raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī.

Gvido Burgštallers, kurš laukumā uz maiņu nāca 82.minūtē, mača kompensācijas laikā ar divām dzeltenajām kartītēm triju minūšu laikā atstāja viesus mazākumā, taču laika atspēlēties mājiniekiem bija par maz.

F grupā 16 punkti sešās spēlēs ir Beļģijai un septiņās - Austrijai, seši punkti piecos dueļos ir Zviedrijai, bet sešās spēlēs četrus punktus ir iekrājusi Azerbaidžāna un vienu - Igaunija.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija un Austrija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.