foto: LETA
"TTT Rīga" jāsamazina kļūdu skaits, norāda komandas galvenais treneris
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.
Basketbols
2023. gada 12. oktobris, 12:46

"TTT Rīga" jāsamazina kļūdu skaits, norāda komandas galvenais treneris

Jauns.lv/LETA

Latvijas čempionvienībai basketbolā "TTT Rīga" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo lietas, ko tā var ietekmēt, pēc uzvaras FIBA Eirokausa sezonas pirmajā mačā teica rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" trešdien Salaspilī ar rezultātu 81:56 pārspēja Slovākijas komandu "Ružomberok".

Gulbis secināja, ka komandai daudz ko izdevies paveikt labi un kā vienu no piemēriem viņš minēja labo aizsardzību.

"Taču ir arī vēl ko uzlabot - jāsamazina kļūdu skaits un lietas, ko mēs varam ietekmēt, piemēram, nepārkāpt noteikumus pie piezīmju normas, bet attiecīgajās epizodēs nospēlēt nedaudz gudrāk un pacietīgāk," klubs citē Gulbja teikto.

Rīdzinieču rezultatīvākā basketboliste Gabija Meškonīte atzina, ka komanda uzbrukumā labi dalījusies ar bumbu un veiksmīgi radījusi punktu gūšanas iespējas. "Savukārt aizsardzībā ir daudzas lietas, ko gan es personīgi, gan visa komanda varam uzlabot," minēja Meškonīte.

Pēc pirmās mājas spēles Salaspilī "TTT Rīga" dosies izbraukumā - 17.oktobrī plānots mačs Pirejā, 25.oktobrī - Stambulā, bet 1.novembrī - Ružomberokā. Grupas turnīrs tiks noslēgts ar spēlēm Rīgā 22. un 29.novembrī.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sāksies decembra vidū un risināsies piecās kārtās, kur uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ne Eirolīgā, ne Eirokausā nespēlēja, taču ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.