Futbols
2023. gada 6. oktobris, 13:01

UEFA Čempionu līgas spēlē tīņu supertalants pēkšņi pazūd no laukuma, atstājot "Barcelona" mazākumā — kas notika?

Jauns.lv

Neparasts incidents noticis Lisabonā, kur vietējais “FC Porto” UEFA Čempionu līgas spēlē uzņēma Spānijas “FC Barcelona” — viesiem apmēram desmit minūtes nācās spēlēt mazākumā, jo no laukuma nozuda viņu jaunā zvaigzne Lamins Jamals.

Izrādās, 16 gadus vecais pusaudzis sajutās slikti un aizskrēja uz tualeti, taču vairs nebija spējīgs atgriezties, lai turpinātu spēli.

Jamals laukumu pameta spēles 71. minūtē, un tikai 80. minūtē viņu nomainīja Markoss Alonso. Acīmredzami, treneris līdz pēdējam cerēja uz viņa atgriešanos laukumā, tādēļ nesteidzās ar nomaiņu.

“Viņš kādu laiku man teica, ka jūtas slikti, nav vesels un viņam sāp vēders,” pēc spēles notikušo skaidroja viesu treneris Šavi. “Mēs izmantojām pārtraukumu spēlē, taču viņš nebija spējīgs turpināt.”

Tiesa, 93. minūtē viesi atkal palika mazākumā, šoreiz Gavi saņemtās sarkanās kartītes dēļ. Par spīti spiestajai spēlei mazākumā, katalonieši noturēja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 1:0.

Savā pagaidām īsajā profesionāļa karjerā Jamals jau ir sasniedzis vairākus rekordus. 15 gadu, 9 mēnešu un 16 dienu vecumā viņš kļuva par “Barcelona” visu laiku jaunāko spēlētāju oficiālā spēlē, bet 16 gadu un 57 dienu vecumā viņš kļuva par visjaunāko debitantu Spānijas izlasē un vārtu guvēju. Savukārt šajā spēlē pret "Porto" 16 gadu un 83 dienu vecais Jamals par trim dienām pārspēja kādreizējo Beļģijas "Anderlecht" nigēriešu talantu Selestīnu Babajaro, kļūstot par visu laiku jaunāko Čempionu līgas sākumsastāva spēlētāju.

2. oktobrī “Barcelona” paziņoja par līguma pagarināšanu līdz 2026. gada 30. jūnijam, atrunājot neticamu kompensāciju — viena miljarda eiro apmērā! — ko klubs vēlas saņemt, ja talantīgo pussargu iekāros cits klubs.