foto: LETA
Bukartam pirmie vārti Čehijas ekstralīgā; Balceram 1+1 Šveicē
Roberts Bukarts.
Hokejs
2023. gada 29. septembris, 22:54

Bukartam pirmie vārti Čehijas ekstralīgā; Balceram 1+1 Šveicē

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts piektdien guva savus pirmos vārtus Čehijas hokeja ekstralīgas sezonā, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā Vītkovices "Ridera" svinētu uzvaru.

"Ridera" viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) atzina Česke Budejovices "Motor" pārākumu.

Bukarts vārtus guva otrā perioda sestajā minūtē, kad panāca 1:0 viesu labā. Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 18 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Līdzšinējās četrās spēlēs Bukarts bija bez rezultativitātes punktiem.

Pārējie četri Čehijā spēlējošie latvieši piektdien palika bez punktiem. Uzvaru svinēja aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas viesos ar 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) pārspēja Tršinecas "Ocelārži", kā arī Jāņa Jaka un Kristapa Zīles pārstāvēta Litvīnovas "Verva", kas savā laukumā ar 5:2 (2:0, 0:2, 3:0) guva virsroku pār "Mlada Boleslav", turpretī zaudējumu cieta uzbrucējs Eduards Tralmaks un Kladno "Rytīrži", kas mājās ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Brno "Kometa".

Pēc sešām spēlēm Litvīnovas komanda ar 14 punktiem ir trešā, Hradeckrālovas vienība ar 12 punktiem - ceturtā, Vītkovices hokejisti ar pieciem punktiem ir 12.vietā, bet Kladno klubs ar diviem punktiem ieņem pēdējo vietu 14 komandu čempionātā.

Savukārt Rūdolfs Balcers Šveices augstākās līgas (NL) mačā tika pie vārtiem un rezultatīvas piespēles un palīdzēja Cīrihes "Lions" izcīnīt uzvaru.

"Lions" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (3:0, 1:1, 1:0) uzvarēja "Kloten".

Balcers guva mājinieku pirmos vārtus spēles ceturtajā minūtē un nepilnas sešas minūtes vēlāk asistēja komandas otrajā vārtu guvumā, kad vairākumu rezultatīvi noslēdza Dereks Grānts.

Latvietis kopā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 45 sekundes, no kurām divas minūtes un deviņas sekundes spēlēja vairākumā, bet vēl minūti un 25 sekundes - mazākumā. Viņš statistikā atzīmējās ar diviem rezultativitātes punktiem, trīs metieniem pa vārtiem un noslēdza maču ar lietderības koeficientu +1.

Citā spēlē Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" viesos ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Biel-Bienne". Lapinskis, spēlējot 11 minūtes un 41 sekundi, pabeidza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šveices čempionāta kopvērtējumā "Lions" astoņos mačos tikusi pie 20 punktiem un ir līdervienība, Ivara Punnenova un Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" ar 13 punktiem astoņās spēlēs ir ceturtā, bet "Tigers" ar pieciem punktiem septiņās cīņās ir pēdējā 14 vienību čempionātā. 

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva tobrīd Latvijas uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Tikmēr Kristers Gudļevskis Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) mačā nostāvēja "sausā" teju 55 minūtes, taču neglāba Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandu no zaudējuma.

Brēmerhāfenes hokejisti izbraukumā ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:0, 0:3) zaudēja Nirnbergas "Ice Tigers" komandai.

Pirmie vārti tika gūti 55.minūtes beigās, kad Gudļevski pārspēja vairākumā. Pēc divām minūtēm mājinieki iemeta vēl vienu ripu, bet galarezultāts 3:0 tika uzstādīts brīdī, kad Gudļevski bija nomainījis sestais laukuma spēlētājs.

Latvijas vārtsargs šajā duelī atvairīja 24 metienus jeb 92,3%. Otro vārtos Leons Hungerekers tika galā ar visiem 23 raidījumiem.

Pēc piecām kārtām "Fischtown Pinguins" ar četriem punktiem turnīra tabulā ieņem 12.vietu 14 komandu konkurencē.

"Fischtown Pinguins" vārtsargu trenera trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.