foto: HC Lugano
Balceram divas rezultatīvas piespēles Šveicē; Jakam divas piespēles Čehijā
Spēles epizode.
Hokejs
2023. gada 25. septembris, 09:15

Balceram divas rezultatīvas piespēles Šveicē; Jakam divas piespēles Čehijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers svētdien Šveices augstākās līgas (NL) spēlē izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm viņa pārstāvētās Cīrihes "Lions" uzvarā izbraukuma spēlē.

"Lions" izbraukumā ar 5:2 (1:1, 1:0, 3:1) uzvarēja "Lugano" vienību.

Balcers 35.minūtē asistēja Cīrihes vienības otro vārtu guvumā, cīrihiešiem panākot 2:1 vadību un vārtus gūstot Denisam Malginam, un 45. minūtē, kad uzvaras vārtus, panākot 3:1, guva Kriss Baltisbergers. 

Latvijas hokejists uz ledus pavadīja 18 minūtes un trīs sekundes, no kurām 77 sekundes spēlēja vairākumā, bet 12 sekundes - mazākumā. Balcers trīsreiz meta pa vārtiem, reizi bloķēja pretinieka metienu un spēli pabeidza ar dalītu labāko +/- rādītāju spēlē +2.

"Lions" piecos mačos tikusi pie 11 punktiem un ieņem trešo vietu, bet līdere ar 13 punktiem sešās spēlēs ir Ivara Punnenova un Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne". Savukārt Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" ar trim punktiem piecās cīņās ir pēdējā 14 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva tobrīd Latvijas uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Tikmēr Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Čehijas ekstralīgas mačā, viņa un Kristapa Zīles pārstāvētajai Litvīnovas "Verva" komandai izcīnot uzvaru.

"Verva" mājās ar rezultātu 4:1 (3:0, 1:1, 0:0) guva virsroku pār Liberecas "Bīlī Tygrži".

Jaks asistēja komandas otrajos un ceturtajos vārtos, 20 minūtēs un 23 sekundēs atzīmējoties ar trīs metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu metienu un neitrālu lietderības koeficientu. Zīle uz ledus pavadīja 19 minūtes un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Čehijas ekstralīgā šosezon spēlē pieci latvieši un Jaks joprojām ir vienīgais, kurš pirmajās četrās spēlēs ticis pie kāda punkta, kopā iekrājot četras rezultatīvas piespēles.

Vēl svētdien Vītkovices "Ridera" ar uzbrucēju Robertu Bukartu sastāvā viesos ar 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:1) papildlaikā zaudēja Trsinecas "Ocelārži", tāpat izbraukumā pagarinājumā zaudēja aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) atzina Česke Budejovices "Motor" pārākumu, savukārt uzbrucējs Eduards Tralmaks un Kladno "Rytīrži" mājās ar 1:7 (0:2, 0:3, 1:2) kapitulēja Prāgas "Sparta" hokejistiem.

Pēc četrām spēlēm Litvīnovas komanda ar deviņiem punktiem ir trešā, Hradeckrālovas vienība ar astoņiem punktiem - ceturtā, Vītkovices hokejisti ar pieciem punktiem ir desmitie, bet Kladno klubs ar diviem punktiem ir priekšpēdējā, 13. pozīcijā. 

Savukārt Kristers Gudļevskis Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) mačā iesaistījās, nomainot savainojumu guvušo komandas biedru, taču neglāba Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandu no zaudējuma. 

Brēmerhāfenes hokejisti mājās ar rezultātu 2:5 (0:0, 0:2, 2:3) zaudēja Minhenes "Red Bull" vienībai.

Maču mājinieku vārtos sāka Maksimiliāns Francrebs, kurš pēc nospēlētām 39 minūtēm un piecām sekundēm tika nomainīts, pirms tam atvairot 16 no 18 metieniem. Gudļevskis spēlēja 18 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā atvairīja astoņus no deviņiem raidījumiem un iekrāja tādu pašu procentu kā komandas biedrs - 89%.

Divas ripas minhenieši iemeta brīdī, kad Gudļevski bija nomainījis sestais laukuma spēlētājs.

Pēc četrām kārtām "Fischtown Pinguins" ar četriem punktiem turnīra tabulā ieņem 11.vietu 14 komandu konkurencē.

"Fischtown Pinguins" vārtsargu trenera trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.