foto: ZUMAPRESS.com
Spānijas tenisa leģendai draud četri gadi cietumā
Aranča Sančesa-Vikario 1995. gadā kļuva par pirmo spāņu tenisisti, kas bijusi pasaules ranga līdere.
Sporta zvaigznes
2023. gada 22. septembris, 12:25

Spānijas tenisa leģendai draud četri gadi cietumā

Jauns.lv/LETA

Bijusī Spānijas tenisiste Aranča Sančesa-Vikario kopā ar bijušo vīru Hosepu Santakanu apsūdzēta aktīvu slēpšanā un parāda "Banque de Luxembourg" neatmaksāšanā, par ko viņiem draud četru gadu cietumsods, ziņo ASV kabeļtelevīzija ESPN.

Prokuratūra 51 gadu veco Sančesu-Vikario un Santakanu apsūdz aktīvu slēpšanā, lai izvairītos no 8,14 miljonu ASV dolāru (7,65 miljoni eiro) parāda, ieskaitot procentus, samaksas "Banque de Luxembourg".

Pāris, kas izšķīrās 2019. gadā, apsūdzības noliedz.

Ja Sančesa-Vikario un Santakana tiks atzīti par vainīgiem, viņiem draud cietumsods uz laiku līdz četriem gadiem, kā arī miljoniem eiro liela soda nauda.

"Es darīju to, ko viņš man lika darīt, jo esmu tenisiste. Man nav nekādu zināšanu ne par aktīviem, ne par uzņēmumiem. Es uzticējos savam vīram," brīžiem izplūstot asarās, Spānijas tenisa leģenda teica Barselonas tiesā.

Viņa sacīja, ka tikai vēlāk ir apzinājusies notiekošo un par to izvaicāja savu vīru, kurš "atzina faktus".

Sančesa-Vikario tiesai apstiprināja, ka jau ir samaksājusi bankai aptuveni 2,04 miljonus dolāru (1,92 miljoni eiro) un ir apņēmusies parāda dzēšanai maksāt pusi no saviem ienākumiem.

Šī nav pirmā Sančesas-Vikario saskarsme ar tiesu iestādēm. 2012. gadā viņa iesūdzēja tiesā savu tēvu un vecāko brāli Havjeru par tenisistes karjeras laikā nopelnītās naudas izšķērdēšanu, vēlāk pusēm vienojoties.

Tāpat viņa vairākkārt ir tikusi iesūdzēta tiesā par nodokļu nemaksāšanu un krāpšanu.

Sančesa Vikario, kura tenisistes karjeru beidza 2002. gadā, vienspēlēs trīs reizes uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kā arī vienreiz - ASV atklātajā čempionātā.

Vairākos dubultspēļu turnīros viņas pāriniece ir bijusi Latvijas 20. gadsimta 90. gadu labākā tenisiste Larisa Savčenko.

Sančesa-Vikario bija pirmā Spānijas spēlētāja, kura sieviešu tenisā kļuva par pasaules ranga līderi, ranga pirmo ailīti sasniedzot 1995. gadā.