Basketbols
2023. gada 26. augusts, 08:45

Dāvis Čīma prognozē līdzīgu spēli pret Franciju un atklāj Klāva Čavara noslēpumu

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmo reizi vēsturē kvalificējusies Pasaules kausa finālturnīram, tāpēc portāls Jauns.lv uzrunāja vairākus sabiedrībā labi zināmus un basketbolam pietuvinātus cilvēkus, lai apspriestu mūsu valstsvienības izredzes un pašu saistību ar basketbolu, kā arī aicinātu viņus piedalīties prognožu spēlē.

Pēc vēsturiskās pirmās uzvaras pār Libānas basketbolistiem pie portāla Jauns.lv Sporta nodaļas redaktora Kristapa Saulīša uz sarunu tika aicināts Andrejostas kvartāla attīstītājs, kā izrādās, arī dažādu Latvijas jaunatnes basketbola izlašu dalībnieks un pat kapteinis Dāvis Čīma.

Ilgstoši novārtā pamestais Andrejostas kvartāls pēdējo pāris gadu laikā kļuvis par Rīgas mūzikas un kultūras dzīves karstāko punktu. Viens no galvenajiem šo pārvērtību vaininiekiem noteikti ir Dāvis Čīma, kurš jaunieša gados plecu pie pleca ar Klāvu Čavaru un Rihardu Lomažu pārstāvēja dažāda vecuma Latvijas izlases un sapņoja par profesionāla basketbolista karjeru. Laikam ejot, Dāvis apzinājās, ka ar viņa augumu basketbola virsotnes sasniegt neizdosies, tāpēc ātri vien atrada sev jaunus profesionālos izaicinājumus. Sarunā ar portālu Jauns.lv Dāvis atceras jaunatnes izlases laikus un nosauc spilgtāko komandas kapteiņa piemēru, brīdina jaunos basketbolistus par izaicinājumiem ASV augstskolās, atklāj Klāva Čavara daudziem nepamanāmo vērtību basketbolā un Riharda Lomaža uzvarētāja raksturu. Francijas izlases spēks, neraugoties uz sagrāvi pret Kanādu un piespiedu pārmaiņām saspēles vadītāja pozīcijā, diez vai būtu apšaubāms, tāpēc Dāvis prognozē, ka mūsu basketbolistiem neizdosies uzvarēt. Zaudējums varētu būt piecu līdz desmit robežās.

Vairāk par visu iepriekš minēto skaties video:

Jauns.lv prognožu spēles atbalstītājs “Synottip” Sporta Bārs