Basketbols
2023. gada 24. augusts, 09:25

Jānis Blūms pret Libānu prognozē fizisku cīņu un atceras, ko Latvijas basketbolā spējis tikai viņš, Skirmants un Štelmahers

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmo reizi vēsturē kvalificējusies Pasaules kausa finālturnīram, tāpēc portāls Jauns.lv uzrunāja vairākus sabiedrībā labi zināmus un basketbolam pietuvinātus cilvēkus, lai apspriestu mūsu valstsvienības izredzes un pašu saistību ar basketbolu, kā arī aicinātu viņus piedalīties prognožu spēlē.

Pie portāla Jauns.lv Sporta nodaļas redaktora Kristapa Saulīša pirmais uz sarunu tika aicināts ilggadējais valstsvienības kapteinis, šobrīd desmitkārtējo Latvijas čempionu “VEF Rīga” padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms.

Basketbola sabiedrībai un ne tikai Jāņa Blūma vārds plašākus komentārus neprasa, viņš ar savu pašaizliedzību, nepiekāpību un sevis nesaudzēšanu Latvijas valstsvienības interesēm ilgus gadus bijis piemērs daudziem. Noteikti arī viņa dēlam Robertam, kurš šovasar uzspīdēja U-18 Eiropas čempionāta B divīzijā, palīdzot mūsu jaunajiem basketbolistiem atgriezties elitē, pašam tiekot pie prestižā turnīra vērtīgākā spēlētāja balvas. Sarunas laikā tiek apspriests Jāņa un Roberta kopīgais un atšķirīgais basketbola laukumā, kā Blūmu ģimene iekritusi acīs vienam no visu laiku labākajiem Eiropas basketbolistiem Tonijam Pārkeram, vai Jānis vispār zina un atceras savus sasniegtos rekordus Latvijas izlasē, kādas ir viņa galvenās bažas pirms Pasaules kausa un ko īsti sagaidīt no basketbola ziņā tik eksotiskās Libānas. Jānis pirms čempionāta neko vieglu mūsu izlasei neparedz arī pirmajā mačā pret apakšgrupas nominālo pastarīti.

Vairāk par visu iepriekš minēto skaties video:

Jauns.lv prognožu spēles atbalstītājs “Synottip” Sporta Bārs