foto: ZUMAPRESS.com
Tjerī Anrī Parīzes olimpiskajās spēlēs trenēs Francijas futbola izlasi
Francijas futbola leģenda Tjerī Anrī.
Citi sporta veidi
2023. gada 22. augusts, 10:08

Tjerī Anrī Parīzes olimpiskajās spēlēs trenēs Francijas futbola izlasi

Jauns.lv/LETA

Tjerī Anrī pirmdien ir iecelts par Francijas U-21 futbola izlases treneri un būs atbildīgs par komandu, kas startēs nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē, vēsta Francijas Futbola federācija.

46 gadus vecais bijušais Londonas "Arsenal" un Francijas izlases uzbrucējs nomaina amatā Silvēnu Ripolu un atgriežas trenera amatā pēc trenera asistenta pienākumu veikšanas Beļģijas valstsvienībā pagājušā gada Pasaules kausa izcīņā.

Anrī, kurš Francijas izlases sastāvā uzvarēja 1998. gada Pasaules kausā un 2000. gada Eiropas čempionātā, trenera amatā ir bijis grūti sasniegt tādus pašus augstumus, kādus viņš sasniedza kā spēlētājs.

Viņš 2018./2019. gada sezonā nostrādāja tikai trīs mēnešus par "Monaco" treneri, bet 2021. gada februārī pēc nedaudz vairāk nekā nostrādāta gada atkāpās no ASV augstākās futbola līgas (MLS) kluba Monreālas "Impact" trenera amata.

Anrī, kurš Francijas izlasē 123 spēlēs guva 51 vārtus, pēdējā laikā strādāja par konsultantu televīzijā.

Viņš olimpiskajās spēlēs varētu veidot komandu ar Kilianu Mbapē pamatā, Francijas izlases kapteinim neslēpjot, ka viņš vēlas spēlēt turnīrā, kas lielākoties ir paredzēts spēlētājiem vecumā līdz 23 gadiem (tikai trīs spēlētāji drīkst būt vecāki).

Anrī pirmā spēle Francijas U-21 trenera amatā būs draudzības spēle ar Dāniju 7. septembrī Nansī, četras dienas pirms viņa komandas 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles izbraukumā ar Slovēniju.