foto: Latvijas hokeja federācija
Rīgā norisināsies hokeja pasaules čempionāts sievietēm pirmās divīzijas B grupā
Latvijas sieviešu hokeja izlase iepriekšējā pasaules čempionātā Mehiko.
Hokejs
2023. gada 21. jūlijs, 12:25

Rīgā norisināsies hokeja pasaules čempionāts sievietēm pirmās divīzijas B grupā

Jauns.lv/LETA

Nākamā gada Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) sieviešu pasaules čempionāta sacensības pirmās divīzijas B grupā norisināsies "Volvo" ledus hallē Imantā, piektdien ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sacensības sāksies marta beigās.

Bez Latvijas hokejistēm turnīrā piedalīsies arī Polija, Itālija, Slovēnija, Lielbritānija un valstsvienība, kas šā gada augusta beigās pametīs pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupu.

Pirmās divīzijas B grupas čempionāts ir pēc ranga trešās spēcīgākās sacensības pēc augstākās divīzijas un pirmās divīzijas A grupas sacensībām.

Pasaules čempionāta turnīrs sievietēm Latvijā norisināsies pēc vairāku gadu pārtraukuma.

"Pēdējos gados jauno meiteņu hokejistu skaits Latvijā turpina augt. Ceram, ka šis pasaules čempionāts dos vēl lielāku atspērienu meiteņu hokeja izaugsmei," saka LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas spēļu kalendārs un datumi būs zināmi nākamās sezonas sākumā.

Latvijas sieviešu izlase somu speciālista Hannu Saintulas vadībā aprīlī Mehiko uzvarēja pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā, izcīnot uzvaras visās piecās spēlēs.

Saintula Latvijas sieviešu izlasi vada kopš 2022./2023. gada sezonas. Lielāko trenera karjeras daļu viņš ir strādājis par Somijas sieviešu izlases galveno treneri, četras reizes pasaules čempionātos izcīnot bronzas medaļas.

65 gadus vecais Saintula ir vadījis arī Ķīnas sieviešu valstsvienību un Somijas augstākās līgas komandas Espo "Blues" un "Kiekko-Espoo".