foto: Foto: Vida Press
Noskaidroti priekšlaicīgi mirušās vieglatlētikas zvaigznes Torijas Bovijas nāves apstākļi; stāsts īpaši skumjš
Olimpiskā čempione Torija Bovija mira, esot grūtniecības astotajā mēnesī, turklāt viņas mirstīgās atliekas tika atrastas vien pēc nedēļas.
Sporta zvaigznes
2023. gada 13. jūnijs, 13:13

Noskaidroti priekšlaicīgi mirušās vieglatlētikas zvaigznes Torijas Bovijas nāves apstākļi; stāsts īpaši skumjš

Jauns.lv

Autopsijā noskaidroti maija sākumā atrastās 32 gadu vecumā mirušās amerikāņu sprinteres Torijas Bovijas nāves apstākļi, kas situāciju padara vēl skumjāku.

Kā vēsta “USA Today”, Bovija nāves brīdī bijusi grūtniecības astotajā mēnesī un tieši priekšlaicīgu dzemdību komplikācijas izraisījušas lieliskās sportistes pāragro nāvi.

Orindžkauntijas (Floridas štatā) Medicīnas eksperta biroja ziņojumā teikts, ka Bovijai bija "labi attīstījies auglis", jo nāves brīdī viņai bija noteikts 8. grūtniecības mēnesis. Mediķi norādīja, ka iespējamās komplikācijas, kas varēja rasties Bovijai, bija elpošanas traucējumi un eklampsija, kad cilvēkam pēc pēkšņa augsta asinsspiediena kāpuma grūtniecības laikā attīstās krampji, pauž Klīvlendas klīnika.

"Eklampsija parasti rodas pēc 20. grūtniecības nedēļas. Tā ir reta un skar mazāk nekā 3% cilvēku. Eklampsija var izraisīt komplikācijas grūtniecības laikā un prasa neatliekamo medicīnisko palīdzību," norāda Klīvlendas klīnika.

Saskaņā ar tiesu medicīnas eksperta sniegto informāciju nāves veids tika atzīts par dabisku.

Notikušo vēl skumjāku padara fakts, ka izcilās sportistes mirstīgās atliekas tika atrastas 2. maijā, bet viņas nāves datums noteikts 23. aprīlis.

Boviju mirušu atrada Orindžkauntijas apgabala šerifa palīgi, kad veica labklājības pārbaudi mājoklī, jo bija saņēmuši ziņu, ka sieviete ap trīsdesmit "vairākas dienas nav redzēta vai dzirdēta".

Torija Bovija 2016. gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs medaļas. Viņa tika kronēta par čempioni 4x100 metru stafetē, izcīnīja sudrabu 100 metros un bronzu 200 metros. Gadu vēlāk viņa kļuva par pasaules čempioni 100 metru sprintā un 4x100 metru stafetē, bet pirms tam 2015. gadā izcīnīja planētas meistarsacīkšu bronzu 100 metros.

Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) Bovija sekmīgi startēja arī tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā.