foto: Latvijas basketbola savienība
Latvijas 3x3 basketbolistēm divas uzvaras pirmajos mačos Eiropas kausa kvalifikācijā
Latvijas izlase šajā kvalifikācijas turnīrā (augšējā rindā no kreisās) - Paula Mauriņa, Luīze Šepte, (apakšējā rindā no kreisās) Anita Miķelsone, Ieva Korzāne.
Basketbols
2023. gada 10. jūnijs, 15:38

Latvijas 3x3 basketbolistēm divas uzvaras pirmajos mačos Eiropas kausa kvalifikācijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas 3x3 sieviešu basketbola izlase, kuras sastāvā ir Paula Mauriņa, Anita Miķelsone, Ieva Korzāne un Luīze Šepte, sestdien Bratislavā izcīnīja uzvaras Eiropas kausa kvalifikācijas turnīra pirmajos divos mačos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija, kas izsēta ar sesto numuru, B apakšgrupas pirmajā mačā ciešā spēlē ar rezultātu 9:7 uzvarēja Turciju (7.). Mauriņa guva četrus punktus, Miķelsone - trīs, bet Šepte - divus. 

Otrajā spēlē latvietes ar rezultātu 21:15 guva virsroku pār Gruziju (10.), dueli noslēdzot nepilnas divas minūtes pirms beigu signāla. Septiņus punktus guva Šepte, pa sešiem sameta Mauriņa un Korzāne, bet divus pievienoja Miķelsone.

Svētdien būs mači plkst.12.25 ar Ungāriju (2.) un plkst.16.15 - ar Čehiju (3.). Grupas uzvarētājas iegūs ceļazīmi uz finālturnīru. Otrās vietas ieguvējas svētdien plkst.20.10 par ceļazīmi cīnīsies ar otrās vietas ieguvējām A grupā (Polija, Austrija, Grieķija, Slovākija, Portugāle).

Turnīrā desmit valstu komandas cīnīsies par trijām ceļazīmēm uz finālturnīru.

Gatavošanās procesu, kurā tika aizvadītas pārbaudes spēles ar Lietuvas un Igaunijas komandām, pārraudzīja 3×3 izlases galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš, bet treniņus vadīja Anda Eibele.

Eiropas kausa izcīņas finālturnīrs no 5. līdz 8.septembrim notiks Jeruzalemē. Latvijas vīriešu komandai ir garantēta vieta finālturnīrā.

Latvijas sieviešu izlase Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā līdz šim startējusi divas reizes. 2014. gadā komanda ierindojās sestajā vietā, bet 2019. gadā Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne izcīnīja bronzas medaļas. 2021. un 2022. gadā Latvijai neizdevās pārvarēt kvalifikācijas slieksni.