foto: AP/Scanpix
Mesi oficiāli apstiprina pāreju uz MLS komandu Maiami "Inter"
Futbola superzvaigzne Lionels Mesi.
Futbols
2023. gada 7. jūnijs, 22:52

Mesi oficiāli apstiprina pāreju uz MLS komandu Maiami "Inter"

Jauns.lv/LETA

Futbola superzvaigzne Lionels Mesi pārcelsies uz ASV futbola līgas (MLS) komandu Maiami "Inter", Spānijas laikrakstiem "Diario Sport" un "Mundo Deportivo" apstiprināja argentīniešu uzbrucējs.

"Esmu nolēmis doties uz Maiami, līgums vēl par 100% nav parakstīts un varbūt ir kādas nianses, taču esmu nolēmis savu karjeru turpināt tur," teica Mesi.

Maiami kluba viens no līdzīpašniekiem un prezidents ir kādreizējā Anglijas futbola zvaigzne Deivids Bekhems. Mesi izvēlējies karjeru turpināt MLS čempionātā, nevis atgriezties "Barcelona" rindās vai pievienoties Saūda Arābijas komandai "Al-Hilal", kas gatavoja futbolistam piedāvāt naudīgu līgumu.

35 gadus vecais Mesi pēdējās divas sezonas pavadīja Francijas klubā Parīzes "Saint-Germain". Šosezon parīziešu rindās Mesi laukumā devās 41 mačā un guva 21 vārtus.

Decembrī Mesi aizveda Argentīnas izlasi līdz uzvarai Pasaules kausā, pirmo reizi karjerā izcīnot prestižākā valstsvienības turnīra trofeju. Aizpērn viņš pirmo reizi karjerā uzvarēja arī Dienvidamerikas čempionātā jeb "Copa America".

Ar PSG Mesi kļuva par divkārtēju Francijas čempionu un pērn uzvarēja arī valsts kausa izcīņā.

Pirms tam Mesi kopš 13 gadu vecuma bija Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē. Kopā ar Barselonas vienību argentīnietis kļuva par Spānijas čempionu (10 reizes), uzvarēja Karaļa kausa izcīņā (7), UEFA Čempionu līgā (4) un vēl vairākos klubu turnīros.

Mesi karjeras laikā septiņas reizes ieguvis "Ballon d’Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam.