Meta Pasaules Miers karjeru turpinās Itālijā
Meta Pasaules Miers pērn apsvēra domu savu uzvārdu mainīt uz Pandu Draugs, tomēr to juridiski neizdarīja.
Basketbols
2015. gada 24. marts, 13:13

Meta Pasaules Miers karjeru turpinās Itālijā

Jauns.lv

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ilgus gadus pavadījušais Meta Pasaules Miers (angļu valodā - Metta World Peace) šo sezonu noslēgs Itālijas augstākās līgas vienībā Kantu "Acqua Vitasnella", pavēstījusi komanda.

Sezonu spēlētājs sāka Ķīnas čempionāta klubā Sičuaņas "Blue Whale", bet, kā pirmdien ziņo Kantu komanda, "sapņi piepildās, Meta Pasaules Miers parakstījis vienošanos līdz sezonas beigām".

Kantu komanda pašlaik Itālijas čempionātā ar desmit uzvarām 22 spēlēs ieņem desmito vietu.

Pagājušo sezonu Pasaules Miers noslēdza Ņujorkas "Knicks" komandā, laukumā izejot 29 spēlēs un neizceļoties ar vērā ņemamu statistiku. Savukārt pirms tam četras sezonas viņš spēlēja Losandželosas "Lakers" komandā, kas amnestēja viņa līgumu.

Uzbrucējs, kurš kādreiz bija pazīstams ar vārdu Rons Ārtests, NBA spēlēja kopš 1999.gada, pārstāvot arī Čikāgas "Bulls", Indiānas "Pacers", Sakramento "Kings" un Hjūstonas "Rockets". Kopumā viņš laukumā izgājis 1016 spēlēs.

Karjeras laikā NBA regulārajā čempionātā Pasaules Miers guva vidēji 13,8 punktus un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīra mačos izcēlās ar vidēji 13,9 punktiem un 4,8 bumbām zem groziem.

Pasaules Miers 2010.gadā kopā ar "Lakers" komandu kļuva par līgas čempionu, bet 2004.gadā viņš tika atzīts par sezonas labāko aizsardzības spēlētāju.

Tāpat Pasaules Miers 2004.gadā saņēma garāko diskvalifikāciju NBA vēsturē, jo spēles laikā izkāvās ar pretinieku komandas līdzjutēju. Pēc šī starpgadījuma viņam nācās izlaist veselu sezonu.

LETA / Foto: Vida Press