foto: LETA
Kurucs ar 17 punktiem neglābj Banki vadītās Strasbūras komandu no zaudējuma un sezonas beigām
Rodions Kurucs.
Basketbols
2023. gada 26. maijs, 23:34

Kurucs ar 17 punktiem neglābj Banki vadītās Strasbūras komandu no zaudējuma un sezonas beigām

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs piektdien guva 17 punktus Francijas čempionāta ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēlē, viņa pārstāvētajai un Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītajai Strasbūras SIG komandai piedzīvojot zaudējumu un noslēdzot sezonu.

Strasbūras komanda savā laukumā ar rezultātu 83:85 (23:33, 18:13, 26:20, 16:19) zaudēja ULEB Eirolīgas pusfinālistei "Monaco", kas sērijā līdz divām uzvarām guva virsroku ar 2-0.

Kurucs spēlēja 31 minūti un, tāpat kā pirmajā mačā, arī šajā apmēram divas minūtes pirms pamatlaika beigām pameta laukumu piezīmju normas dēļ.

Cēsnieks realizēja visus trīs divpunktu metienus un abus divus soda metienus, kā arī trīs no pieciem tālmetieniem, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja divus pārkāpumus, iekrāja dalītu otro labāko efektivitāti komandā (25) un otru labāko +/- rādītāju (+11).

SIG rindās par Kurucu rezultatīvāks bija tikai Pols Lakombs, kurš guva 20 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Uzvarētājiem 21 punktu guva Džeroms Blosomgeims.

Strasbūras vienība ar 17 panākumiem 34 cīņās ieņēma astoto 18 Francijas čempionāta komandu vidū un kā pēdējā iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā. Banki komandu pārņēma pēc astotās kārtas, kad tā ar bilanci 1-7 bija pēdējā vietā, bet turpmākajos 26 mačos svinēja 16 uzvaras, šajā nogrieznī piekāpjoties tikai ULEB Eirolīgas klubiem "Monaco" (19-7) un Vilērbānas ASVEL (18-8).

Daļu no sezonas Strasbūras komandā spēlēja arī Kaspars Bērziņš.