foto: AP/Scanpix
Šilovs ar savām darbībām cenšas komandai dot pārliecību; Andersons nav gatavs atkāpties
Daudzi speciālisti izceļ, ka Artūrs Šilovs vārtos darbojas ļoti pārliecinoši, par ko liecina visas viņa kustības.
Hokejs
2023. gada 18. maijs, 09:35

Šilovs ar savām darbībām cenšas komandai dot pārliecību; Andersons nav gatavs atkāpties

Jauns.lv

Latvijas vīriešu hokeja izlases vārtsargs Artūrs Šilovs, sargājot vārtus, cenšas savu darbu paveikt tā, lai tas izskatītos vienkārši un dotu pārliecību arī visai pārējai komandai, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Šilovs.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti trešdien izcīnīja otro uzvaru pasaules čempionātā, turnīra ceturtajā mačā ar 2:1 pārspējot Norvēģiju. Uzvarētāju labā vārtus guva Rodrigo Ābols un Toms Andersons.

"Bija laba sajūta par spēli kopumā, komanda spēlēja tiešām labi un otro periodu pārliecinoši dominējām. Bija skaidrs, ka trešajā periodā viņi nāks atpakaļ, jo viņiem vajadzēja iemest un bija ne mazāk svarīga spēle kā mums. Nospēlējām labi aizsardzībā," pēc panākuma secināja vārtsargs.

Šilovs pirmajā pret Kanādu nomainīja vārtos Ivaru Punnenovu jau pirmās trešdaļas ievadā, bet nākamos trīs mačos viņš sargāja vārtus jau no pirmās minūtes. Spēlē pret Norvēģiju viņš tika galā ar 20 metieniem.

"Cenšos visu izdarīt tā, lai izskatītos vienkārši, lai tas dotu pārliecību arī visai komandai," viņš izcēla.

Latvijas hokeja izlase 2023. gada pasaules čempionātā

Latvijas hokeja izlase 2023. gada pasaules čempionātā - hokejistu, treneru un apkalpojošā personāla oficiālie foto.

gallery icon
41

Lai gan spēles statistika rāda, ka otrajā periodā norvēģi meta pa Latvijas vārtiem tikai vienu reizi, kas arī bija precīza, Šilovs skaidroja, ka viņam tāpat pieticis darba un pretinieki veidojuši uzbrukumus, kas nenoslēdzās ar metienu pa vārtu rāmi.

"Bija daudz momentu arī apkārt vārtiem, kuros norvēģi īsti neuzmeta. Latvijas spēlētāji daudz bloķēja metienus, kas nāca uz vārtiem. Arī tā epizode, kad iznāca divi pret viens - tā vienkārši gadās. Spējām realizēt vairākumu, tas ir pats galvenais," norādīja vārtsargs.

Tikmēr savus pirmo vārtus pasaules čempionātos guvušais Toms Andersons uzskata, ka Latvijas izlasei ir jāuzvar visas atlikušās spēles, lai varētu turpināt cīņu par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

"Tāds arī bija mūsu mērķis, jo tagad vairs nav, kur atkāpties, vienkārši jāuzvar visas atlikušās spēles," teica Andersons, norādot, ka mērķis bijis izcīnīt panākumu pamatlaikā, lai tiktu pie trīs punktiem.

Otrajā periodā Latvijas hokejisti pa pretinieku vārtiem meta 17 reizes, kamēr norvēģi mēģināja pārspēt Artūru Šilovu Latvijas vārtos tikai vienu reizi, vienīgajam metienam arī esot precīzam.

"Uzskatu, ka pie tāda metienu skaita, mēs noteikti varējām vēl kādus vārtus iemest," izcēla uzbrucējs, kurš pārspēja Norvēģijas vārtsargu mača 24.minūtē, panākot 2:0 Latvijas labā.

Četrās aizvadītajās spēlēs Latvijai kopā bijušas 13 iespējas spēlēt vairākumā, no kurām izmantota tikai viena. "Citreiz ir tā, ka ir klikšķis un spēle vienkārši atveras, bet pagaidām mums vēl neizdodas tik labi. Ja esam tiktāl tikuši bez vairākuma, ceru, ka ar vairākumu viss izdosies vēl labāk," norādīja Andersons.

Pirmdien Latvijas hokejisti pirmo reizi pasaules čempionātā pārspēja Čehiju, uzvarot ar 4:3 papildlaikā. Arī šajā mačā Andersons tika pie rezultativitātes punkta, asistējot Latvijas trešajos vārtos, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 3:2. Uzbrucējs neslēpa, ka panākums pār čehiem devis pārliecību, kas noderējusi arī pret norvēģiem.

"Tā spēle mums iedeva pārliecību, kas saglabājās arī šodien. Šodien sākums varbūt vēl nebija tik labs kā pret čehiem, bet pēc tam otrajā periodā mēs dominējām," stāstīja uzbrucējs. "Beigās nedaudz saraustīti, bet uzvara tomēr ir uzvara."

Pasaules čempionāta turpinājumā Latvija piektdien spēkosies ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Ar 11 punktiem četrās spēlēs pirmo vietu apakšgrupā ieņem Kanāda, deviņi un septiņi punkti ir trīs mačus aizvadījušajām Šveicei un Čehijai, bet ceturtā ar pieciem punktiem četros dueļos ir Latvija. Aiz mājiniekiem ar četriem punktiem trīs un četrās spēlēs ir Slovākija un Norvēģija, divus punktus četrās cīņās guvusi Kazahstāna, bet bez punktiem trīs cīņās ir Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.