foto: dpa/picture-alliance
VIDEO: krievu tenisists lamas uzdod par nevainīgu frāzi, bet tiesnesi nepiemānīsi
Andreja Rubļova emocijas pastāvīgi izvirst kā vulkāns
Citi sporta veidi
2023. gada 17. maijs, 16:30

VIDEO: krievu tenisists lamas uzdod par nevainīgu frāzi, bet tiesnesi nepiemānīsi

Jauns.lv

Ar tiesnešiem Romā skandalē ne tikai Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, bet arī krievs Andrejs Rubļovs, tiesa, viņa lielākais ienaidnieks ir piparotu vārdu krājums un to radītā bēdīgā slava pasaulē.

Itālijas atklātajā čempionātā Romā Rubļovs nenovaldījās astotdaļfināla spēlē pret vācieti Janiku Hanfmanu, un pēc garām palaistas bumbiņas ļāva emocijām vaļu, dažādos variantos dzimtajā valodā pieminot vieglas uzvedības sievietes, bet tad attapās un pārgāja uz neitrālām frāzēm angļu valodā.

Par vēlu — krievu valodas piparoto vārdu slava ir izplatījusies tālu pasaulē, un tiesnesis izteica Rubļovam brīdinājumu, kaut gan sportists komiski mēģināja taisnoties, ka bļāvis angļu valodā “Cik reižu?”, uz ko tiesnesis norādīja, ka sankcija ir piemērota par pirms tam skanējušiem lamuvārdiem. Rubļovs kādu laiku mēģināja tēlot nevainīgu jēriņu, bet drīz saprata, ka tiesnesi nepiemānīs — dažus specifiskus krievu vārdus cilvēki ir dzirdējuši gandrīz visur pasaulē.

Spēli Rubļovs zaudēja ar 6-7, 6-4, 3-6.

Reizēm Rubļova lamāšanās izraisa publikas smieklus, kā tas noticis turpat Romā pirmās kārtas spēlē pret slovāku Aleksu Molčanu. Tur krievu tenisists nodemonstrēja savas poliglota dotības, publiku uzjautrinot ar spāņu valodas lamām. Tā kā itāļu un spāņu valodas ir radniecīgas, tenisa cienītāji tribīnēs bez problēmām saprata viņa teikto.

Tiesa, ar oriģinalitāti Rubļovs neizceļas — arī šajā gadījumā runa bija par sievietēm “ar pazeminātu sociālo atbildību”, kā mēdza teikt Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Ironiski, ka paša Krievijas prezidenta uzvārds attāli atgādina tieši šīs sieviešu kategorijas apzīmējumu spāņu un itāļu valodās.