Hokejs
2023. gada 15. maijs, 08:54

Bļugera pārstāvētā "Golden Knights" vienība iekļūst Stenlija kausa pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Vegasas "Golden Knights" svētdien izbraukumā ar 5:2 (1:2, 3:0, 1:0) pārspēja Edmontonas "Oilers" un sasniedza Stenlija kausa izcīņas pusfinālu.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Golden Knights" bija pārāki ar 4-2 un NHL Rietumu konferences finālā viņu pretinieki būs Dalasas "Stars" vai Sietlas "Kraken". Šajā sērijā pēc sešiem mačiem ir neizšķirts 3-3.

Par svētdienas spēles galveno varoni kļuva Džonatans Maršeso, kurs otrajā periodā "Golden Knights" rindās izcēlās ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat trick".

Pirmajā trešdaļā Railijs Smits jau 24.sekundē izvirzīja vadībā Lasvegasas klubu, bet Konors Makdeivids 31 sekundi vēlāk panāca izlīdzinājumu. Savukārt trešajā minūtē Vorens Fēgele  ar precīzu raidījumu jau sniedza vadību "Oilers", kas gan izrādījās ir edmontoniešu pēdējie vārti šajā sezonā. Otrajā periodā sekoja Maršeso trīs gūtie vārti, bet punktu mačam un sērijai ar precīzu metienu tukšos vārtos pēdējā minūtē pielika Viljams Karlsons.

Bļugers šajā spēlē uz ledus bija desmit minūtes un 57 sekundes, izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu mājinieku raidījumu, uzvarēja vienā no sešiem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pagājušajā sezonā "Golden Knights" Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās, bet "Oilers" tika līdz Rietumu konferences finālam, kurā ar 0-4 atzina nākamās čempiones Kolorādo "Avalanche" pārākumu.