foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Golden Knights" bez Bļugera sastāvā atgūst vadību Rietumu konferences pusfinālā
"Golden Knights" hokejisti priecājas par Čandlera Stīvensons vārtu guvumu.
Hokejs
2023. gada 9. maijs, 10:08

"Golden Knights" bez Bļugera sastāvā atgūst vadību Rietumu konferences pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers pirmdien palika ārpus pieteikuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa mačā, viņa pārstāvētajai Vegasas "Golden Knights" Rietumu konferences pusfināla trešajā spēlē izcīnot uzvaru.

Lasvegasas hokejisti viesos ar rezultātu 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) pārspēja Edmontonas "Oilers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-1 savā labā.

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Džonatans Maršeso, ar 1+2 izcēlās Džeks Aikels, bet vēl pa reizei precīzi bija Zeks Vaitklauds un Čandlers Stīvensons. Mājinieku rindās ar precīzu raidījumu izcēlās Vorens Fēgele.

Sērijas līdz četrām uzvarām ceturtā spēle trešdien tiks aizvadīta turpat Edmontonā.

"Golden Knights" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 pieveica Vinipegas "Jets" vienību, bet "Oilers" ar 4-2 pārspēja Losandželosas "Kings".

Latvijas uzbrucējs Bļugers šosezon Stenlija kausa izcīņā laukumā vēl nav devies. Pēdējo reizi latvietis uz NHL ledus kāpa 13. aprīlī mačā ar Sietlas "Kraken".

Pagājušajā sezonā "Golden Knights" Stenlija kausa izcīņai nekvalificējās, bet "Oilers" tika līdz Rietumu konferences finālam, kurā ar 0-4 atzina nākamās čempiones Kolorādo "Avalanche" pārākumu.

Pērn Stenlija kausu izcīnīja "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētāju Tampabejas "Lightning".