foto: Edijs Pālens/LETA
Lapinskis skaidro, kas pietrūka, lai uzvarētu Šveici
Šoreiz pievīla noraidījumi un tas, ka nespējām nosargāt aizsardzības zonu," izcēla uzbrucējs Oskars Lapinskis.
Hokejs
2023. gada 29. aprīlis, 10:30

Lapinskis skaidro, kas pietrūka, lai uzvarētu Šveici

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlasei piektdien pārbaudes spēlē pret Šveici pacīnīties par uzvaru liedza noraidījumi, kurus pretinieki prata izmantot, lai gūtu vārtus, izcēla Latvijas valstsvienības uzbrucējs Oskars Lapinskis.

Jau ziņots, ka Latvija savā laukumā ar rezultātu 3:5 (1:0, 2:2, 0:3) piekāpās Šveicei.

"Bijām vadībā, bet beigās vienkārši nespējām nosargāt pārsvaru. Šoreiz pievīla noraidījumi un tas, ka nespējām nosargāt aizsardzības zonu," izcēla hokejists.

Mačā pret Šveici Lapinskis arī tika pie rezultativitātes punkta, kad otrajā periodā pēc viņa un Roberta Bukarta piespēlēm vārtus guva Filips Buncis, panākot 2:1 Latvijas labā.

"Tikai otrais rezultativitātes punkts lielajā izlasē, tāpēc, protams, tas ir patīkami, bet svarīgāk būtu bijis izcīnīt uzvaru," norādīja hokejists, kurš pie pirmā punkta, gūstot vārtus, tika pārbaudes spēlē pret Polijas valstsvienību aprīļa sākumā.

Lapinskis pēdējās septiņas sezonas spēlē Šveicē, pēdējās divās pārstāvot Šveices augstākās līgas vienību Langnavas "Tigers", taču, viņaprāt, hokejs, ko laukumā rāda Šveices valstsvienība, atšķiras no tā, kas tiek spēlēts Šveices spēcīgākajā līgā.

"Man liekas, ka viņi spēlē citādāk, jo te ir mazie laukumi," skaidroja uzbrucējs. "Šveices augstākajā līgā ir arī daudz ārzemnieku, taču tāpat arī izlases līmenis ir ļoti augsts un spēles ātrums ir liels."

Pēc abām pārbaudes spēlēm pret Šveici Latvijas hokejistus vēl 4.maijā sagaida mačs izbraukumā pret Dānijas izlasi.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.