foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: pusaudzis pēc zaudētas cīņas salauž pretiniekam degunu
Hafida Aliseja sitiens Kūperam Korderam.
Citi sporta veidi
2023. gada 20. aprīlis, 13:46

VIDEO: pusaudzis pēc zaudētas cīņas salauž pretiniekam degunu

Jauns.lv

ASV policija sākusi izmeklēt gadījumu, kad pēc jauniešu brīvās cīņas sacensībām Ilinoisas štatā zaudētājs nesavaldījās un savam pretiniekam iesita ar dūri pa seju, salaužot degunu. Īpaši nesportiskā rīcība tika fiksēta video.

Incidents notika 8. aprīlī Oukparkas un Riverforestas vidusskolā, kad "Beat The Streets" sacensību laikā Kūpers Korders no “SPAR cīņas akadēmijas” ar 14-2 pieveica Meinvestas vidusskolas pārstāvi Hafidu Aliseju un izcīnīja trešo vietu turnīrā.

Pēc cīņas beigām tiesnesis aicināja abus dalībniekus paspiest vienam otram roku un vēlējās pasludināt Korderu par uzvarētāju. Tomēr, kad abi devās paspiest rokas, Hafids Aliseja pārsteidza savu sāncensi ar negaidītu sitienu pa seju. Kūpers Korders nokrita uz paklāja, un pie viņa piesteidzās klāt divi pieaugušie, lai palīdzētu, savukārt Hafids Aliseja tika aizvests prom, lai neveidotos jaunas konfliktsituācijas.

Saskaņā ar “TMZ Sports” rīcībā esošo informāciju, Korderam ir lauzts deguns un viņam turpmākajās cīņās būs jāvalkā speciāla aizsargmaska.

Kūpers Korders jau spējis atgriezies treniņos. "Viņš izmanto situāciju pēc iespējas labāk un jau ir atgriezies treniņos," sacīja SPAR akadēmijas dibinātājs Džastins Pērčs. "Kā jūs, iespējams, zināt, cīņas var būt emocionālas, taču nekas nedrīkstētu novest pie tik slikta lēmuma, kāds ir sitiens pretiniekam. Mūsu sportā tas nav pieļaujams, un SPAR nekad neatbalstīs šādu rīcību."

Tiek ziņots, ka Oukparkas policija veic izmeklēšanu, un tās pārstāvis TMZ apstiprināja, ka gan Kordera, gan Aliseja vecāki sadarbojas ar izmeklēšanu.

Sociālo tīklu lietotāji asi nosodījuši pusaudža rīcību, uzskatot, ka jaunais vīrietis izrādījis necieņu ne vien sev un pretiniekam, bet arī savai komandai, trenerim, skolai un ģimenei.

Tēmas