foto: Marty Jean-Louis/Sipa USA/ Vida Press
Porziņģis un "Wizards" pārrunā ilgtermiņa līguma parakstīšanu
Kristaps Porziņģis ir apmierināts ar savu lomu Vašingtonas "Wizards" komandā.
Basketbols
2023. gada 29. marts, 17:52

Porziņģis un "Wizards" pārrunā ilgtermiņa līguma parakstīšanu

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" pārrunā ar Kristapu Porziņģi iespēju noslēgt ilgtermiņa līgumu, vēsta "The Athletic".

27 gadus vecajam Porzinģim pašreizējā līgumā ir palicis viens gads ar spēlētāja opciju par 36 miljoniem ASV dolāru. 

"Wizards" Porziņģim var piedāvāt četru gadu līgumu par 180 miljoniem ASV dolāru, ja viņš līdz jūnijam izlemj atteikties no spēlētāja opcijas un pagarināt vienošanos ar komandu.

Vašingtonas klubs savā sastāvā vēlas paturēt arī Kailu Kuzmu, kuram pašreizējā līgumā palicis viens gads ar spēlētāja opciju par 13 miljoniem dolāru. Lai gan Kuzma apsver iespēju atteikties no spēlētāja opcijas un kļūt par neierobežoti brīvo aģentu, abas puses esot ieinteresētas noslēgt jaunu līgumu.

Porziņģa atgriešanās spēlē Latvijas izlases basketbolisti pārbaudes mačā gūst uzvaru pār Igauniju

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" ar rezultātu 80:69 (21:15, 27:26, 22:8, 10:18) uzvarēja Igaunijas valstsvienību.

gallery icon
148

Porziņģis aizvada savu labāko sezonu NBA karjerā un 65 cīņās izcēlies ar vidēji 23,2 punktiem, 8,4, atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm un 1,5 bloķētiem metieniem. Liepājniekam šī ir astotā sezona NBA, taču 2018./2019.gada sezonā, ārstējot krustenisko saišu plīsumu, viņš nespēlēja.

Porzinģis "Wizards" komandā nonāca pērnā gada februārī maiņas darījumā no Dalasas "Mavericks". Pirms tam viņš NBA pārstāvēja Ņujorkas "Knicks" komandu.

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā. Vietējie to jau iesaukuši par "Porziņģciemu".

gallery icon
32

"Wizards" sešas spēles pirms regulārā turnīra beigām ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, no "play-in" zonas atpaliekot par divu uzvaru tiesu.

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess.

gallery icon
11