Peineram 13 punkti uzvarā pār "Aris"
Peiners šajā mačā laukumā bija 33 minūtes un 29 sekundes, kas bija lielākais laiks komandā.
Basketbols
2017. gada 4. februāris, 23:39

Peineram 13 punkti uzvarā pār "Aris"

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Žanis Peiners sestdien guva 13 punktus Grieķijas augstākās līgas mačā, bet viņa pārstāvētā Saloniku PAOK komanda savā laukumā ar 62:58 (17:21, 12:15, 15:9, 18:13) pārspēja Saloniku "Aris".

Peiners šajā mačā laukumā bija 33 minūtes un 29 sekundes, kas bija lielākais laiks komandā. Šajā laikā viņš iemeta trīs no pieciem divpunktu metieniem un visus septiņu soda metienus, bet aizmeta garām piecus tālmetienus.

Tāpat rēzeknietim piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, viena pārtverta bumba un seši izprovocēti pārkāpumi. PAOK ar Peineru laukumā guva par 11 punktiem vairāk, nekā ielaida.

PAOK rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Vangelis Margaritis, bet pretiniekiem 12 punktus guva Maikls Dženkinss.

Grieķijas čempionāta vadībā ar 14 uzvarām 15 spēlēs ir divas ULEB Eirolīgas komandas Pireju "Olympiacos" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods". Tikmēr PAOK ar deviņiem panākumiem 16 dueļos ieņem ceturto pozīciju.

PAOK komanda pagājušajā sezonā Grieķijas čempionātā ieguva piekto vietu regulārajā turnīrā, bet "play-off" tika piedzīvots zaudējums ceturtdaļfinālā. Sezonu ilgu līgumu ar Peineru vienība noslēdza jūlijā. Kā nesen atklāja Peiners, patlaban norisinās sarunas par līguma pagarināšanu.

Jaunizveidotās FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā PAOK drīzumā spēkosies ar slaveno Serbijas klubu Belgradas "Partizan".

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA