Porziņģis varētu izlaist vēl kādu spēli; Lebrona Džeimsa savainojums izrādījies gana nopietns
foto: Getty Images via AFP
Kristaps Porziņģis mačā pret "Knicks" guva ceļgala sastiepumu.
Basketbols

Porziņģis varētu izlaist vēl kādu spēli; Lebrona Džeimsa savainojums izrādījies gana nopietns

Jauns.lv/LETA

Pagaidām vēl nav skaidrības par Kristapa Porziņģa atgriešanos laukumā Nacionālajā basketbola asociācijas (NBA) otrdienas mačā un latvieša pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ziņo, ka viņa spēlēšana ir apšaubāma.

Porziņģis varētu izlaist vēl kādu spēli; Lebrona D...

"Wizards" otrdien (trešdien plkst.2.30 pēc Latvijas laika) viesos sāks maču pret Altantas "Hawks".

Porziņģis svētdien kreisās kājas ceļgala sāpju dēļ izlaida iepriekšējo "Wizards" spēli. Viņš šajā sezonā 51 mačā vidēji 33 minūtēs guvis 22,8 punktus, izcīnījis 8,6 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,5 metienus.

"Wizards" ar 28 uzvarām 60 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, bet "Hawks" ar 31 panākumu 61 cīņā ir divas pozīcijas augstāk, abām atrodoties "play-in" zonā.

Otrdien laukumā neatgriezīsies Dāvis Bertāns, kura pārstāvētā Dalasas "Mavericks" plkst.3.30 savā laukumā uzņems Indiānas "Pacers".

Bertāns pēdējo maču aizvadīja 3. februārī, kad iedzīvojās ikra muskuļa sastiepumā, taču "Mavericks" rindās valda cerība, ka viņš šonedēļ varēs atsākt treniņus ar komandu. Latvietis šajā sezonā 34 spēlēs vidēji 11 minūtēs guvis 4,1 punktu un izcīnījis 0,9 atlēkušās bumbas. Tālmetienus viņš realizējis ar 38,1% precizitāti.

Dalasas vienība ar 32 uzvarām 62 cīņā ir sestā Rietumu konferencē jeb tieši virs "play-in" zonas. "Pacers" savukārt ar bilanci 27-35 atrodama 12. vietā Austrumu konferencē.

Tikmēr Lebrons Džeimss labās kājas savainojuma dēļ varētu izlaist vairākas nedēļas, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Pirms regulārā čempionāta noslēdzošās ceturtdaļas Losandželosas "Lakers" ar 29 uzvarām 61 mačā ieņem 12. vietu Rietumu konferencē. Labāko sešinieks jeb "play-off" zona ir trīs uzvaru attālumā, bet no desmitās pozīcijas, kas dos vietu "play-in" kārtā, "Lakers" atpaliek par vienas uzvaras tiesu.

Džeimss, kurš februārī kļuva par NBA visu laiku labāko punktu guvēju, šajā sezonā vidēji mačā guvis 29,5 punktus.

Jau tagad zināms, ka Džeimss nepiedalīsies otrdienas mačā ar Memfisas "Grizzlies". Svētdienas spēlē, kurā "Lakers" atspēlēja 27 punktu deficītu un ar 111:108 uzvarēja Dalasas "Mavericks", Džeimss trešajā ceturtdaļā guva potītes traumu, taču pieklibodams pabeidza spēli.

Savainojumi "Lakers" rindās ir arī Entonijam Deivisam un Deandželo Raselam, kuru dalība nākamajā spēlē ir zem jautājuma zīmes.