foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas kērlinga komandai ceturtais panākums Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē
Mūsu jaunie kērlingisti pagaidām ir savas apakšgrupas galvgalī.
Citi sporta veidi
2023. gada 25. janvāris, 12:12

Latvijas kērlinga komandai ceturtais panākums Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē

Jauns.lv/LETA

Latvijas kērlinga komanda trešdien izcīnīja vēl divas uzvaras Itālijā notiekošās Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes turnīrā.

Dienas pirmajā mačā Latvijas komanda ar rezultātu 8:1 pārliecinoši pārspēja Slovēnijas kērlingistus, bet otrajā ar 8:4 uzveica Turciju.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē Latvijas komanda ar 8:3 uzvarēja Dānijas kērlingistus, bet otrajā duelī ar 7:2 pieveica Bosniju un Hercegovinu.

Ceturtdien grupu turnīra noslēdzošajās spēlēs būs jāspēlē ar zviedriem un Norvēģijas kērlingistiem.

B apakšgrupas kopvērtējumā Latvija ir pirmā ar četrām uzvarām četrās spēlēs, tālāk seko Norvēģija un Zviedrija ar trīs panākumiem četrās cīņās, ceturto vietu ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem Dānija, aiz kuras ar vienu uzvaru četros un piecos mačos ir Slovēnija un Turcija, bet četrus zaudējumus piedzīvojusi Bosnija un Hercegovina.

Turnīrā startē nesen kā Latvijas čempionātā jauktajām komandām sudraba medaļas izcīnījušie juniori - Kristaps Zass, Agate Regža, Toms Sondors, Marija Seļiverstova un trenere Evita Regža.

Kopumā sacensībās piedalās 14 valstu izlases, kas sadalītas divās grupās pa septiņām un izspēlē apļa turnīru. Pēc tā pirmās divas katras grupas komandas kvalificēsies pusfinālam.

Tikmēr Latvijas distanču slēpotāja Linda Kaparkalēja trešdien Jaunatnes ziemas Olimpiādē izcīnīja 41. vietu piecu kilometru brīvā stila distancē.

Kaparkalēja distanci veica 15 minūtēs un 33,5 sekundēs, no uzvarētājas francūzietes Margo Tirluā atpaliekot divas minūtes un 23,4 sekundes.

Otra labākā no Latvijas slēpotājām bija Adriāna Osmane, kura distanci veica 16 minūtēs un 15,9 sekundēs, kas deva 50. vietu, kamēr Adriāna Šuminska ar rezultātu 16 minūtes un 49,5 sekundes ierindojās 54.pozīcijā 65 startējušo vidū.

Jau ziņots, ka 7,5 kilometru klasiskajā stilā Kaparkalēja bija 44., Šuminska  - 46., bet Osmane uzrādīja 50.rezultātu no 63 slēpotājām.

Kalnu slēpošanā slalomā jaunietēm Patrīcija Ansonska ierindojās 41. vietā, Frīda Saļņikova bija 43.pozīcijā, uzvarētājai Leonijai Raihai no Austrijas summā zaudējot vairāk nekā 15 sekundes. Pēc pirmā brauciena Ansonska bija 54., Tīna Namsone - 56., otrajā nefinišējot, bet Saļņikova ierindojās 58. pozīcijā.

Savukārt Latvijas daiļslidotāji Kirils Korkačs un Nikola Fomčenkova ieņem devīto un 12. vietu pēc īsajām programmām Itālijā notiekošajā Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē.

Jauniešu sacensībās Korkačs iekrāja 49,34 punktus, kas deva devīto vietu starp 16 daiļslidotājiem. Vislabāko vērtējum guva slovāks Lukāšs Vāclavīks, kurš tika pie 69,51 punkta.

Sacensībās jaunietēm tiesneši Fomčenkovas sniegumu novērtēja ar 44,58 punktiem, kas bija 12. rezultāts 30 daiļslidotāju konkurencē. Vislabāko rezultātu - 57,37 punktus - nopelnīja somiete Īda Karhunena.

Jauniešiem izvēles programma notiks ceturtdien, bet jaunietēm - piektdien.

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles, kurās jaunie sportisti sacentīsies 13 sporta veidos, Itālijas reģionā Friulē-Venēcijā Džūlijā norisināsies līdz 28.janvārim.

Latviju Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē pārstāvēs 59 sportisti astoņos sporta veidos - frīstaila slēpošanā, kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, kērlingā, daiļslidošanā, šorttrekā un hokejā.

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde var startēt jaunie atlēti vecumā no 14 līdz 18 gadiem.