Futbols
2022. gada 19. decembris, 11:51

Futbola mīļi Buenosairesas ielās priecājas par Argentīnas uzvaru Pasaules kausā

Jauns.lv

Argentīnas galvaspilsētas Buenosairesas ielas piepildīja gaviles pēc tam, kad valsts izlase dramatiskā finālmačā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 4:2 pārspēja Franciju un trešo reizi vēsturē kļuva par pasaules čempioni.

Pilsētā zem smailā obeliska varēja redzēt ļaužu pūļus, kas uzgavilēja valsts futbola izlasei. Ielās iedzīvotāju rokās varēja redzēt neskaitāmus valsts karogus. Pie ēkas tika izkārts arī milzu krekls ar trim zelta zvaigznēm, kas simbolizē valsts trīskārtējo uzvaru.

Daudzi līdzjutēji izmantoja iespēju, lai uzrāptos luksoforos vai uz autobusu pieturu nojumēm. Ielās izgāja tūkstošiem futbola mīļu, kuru sejas rotāja smaids un prieks par izlases uzvaru.

Futbola fani Buenosairesas ielās priecājas par Argentīnas uzvaru Pasaules kausā

Argentīnas galvaspilsētas Buenosairesas ielas piepildīja gaviles pēc tam, kad valsts izlase dramatiskā finālmačā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 4:2 ...

gallery icon
27

"Mačā bija daži pavērsieni, un mēs bijām nedaudz noraizējušies. Bet mēs ticam Argentīnas komandai. Galu galā mēs guvām uzvaru, ko tik ļoti vēlējāmies," sacīja līdzjutējs.

Cits futbola līdzjutējs vadīja automašīnu, kurai uz motora pārsega bija uzkrāsotas Maradonas un Mesi sejas.

Daži līdzjutēji ļoti lepojas ar Rosario - pilsētu, kas ir Mesi, Di Marijas un Argentīnas izlases galvenā trenera Lionela Skaloni dzimtā vieta.

"Rosario ir mājvieta daudziem zvaigžņotiem sportistiem, un tā ir skaista pilsēta," sacīja kāds līdzjutējs.

foto: Ekrānuzņēmums
Daudzi līdzjutēji izmantoja iespēju, lai uzrāptos luksoforos.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Argentīnas futbola izlase svētdien Kataras pilsētā Lūseilā 2022.gada Pasaules kausa finālā, pamatlaikam un pagarinājumam noslēdzoties neizšķirti ar 3:3 (2:0), 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 4:2 pārspēja Franciju un trešo reizi vēsturē kļuva par pasaules čempioni.

Argentīnas labā divus vārtus guva Lionels Mesi un vienu reizi precīzs bija Anhels di Marija, kamēr Francijas izlasē ar trīs vārtiem izcēlās Kiliāns Mbapē.

Mesi šī bija 26.spēle Pasaules kausa finālturnīros, un viņš kļuva par futbolistu ar visvairāk aizvadītajiem mačiem Pasaules kausā.

Starp Mesi un Mbapē notika arī galvenā sacensības par "Zelta buci" jeb balvu, ko pasniedz turnīra labākajiem vārtu guvējiem. Pirms šī mača viņiem abiem bija pa pieciem precīziem sitieniem, bet finālā Mbapē izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem.

Abas izlases iepriekš bija divkārtējas pasaules čempiones un šī mača uzvarētāja izcīnīja savu trešo trofeju vēsturē. Francijai bija iespēja kļūt par trešo izlasi, kas spējusi uzvarēt divos finālturnīros pēc kārtas; iepriekš to iespēja Itālija 1934. un 1938.gadā un Brazīlija 1958. un 1962.gadā.

Argentīnai šis bija sestais fināls vēsturē un pirmais kopš 2014.gadā, bet Francija titulmačā spēlēja ceturto reizi.
Argentīna finālturnīru sāka ar 36 nezaudēto spēļu sēriju, bet pirmajā mačā ar 1:2 sensacionāli zaudēja Saūda Arābijai. Pēc tam izcīnītās uzvaras ar 2:0 pār Meksiku un Poliju ļāva ne tikai izkļūt no apakšgrupas, bet arī uzvarēt tajā. Astotdaļfinālā Mesi ar kolēģiem apturēja Austrāliju - 2:1, ceturtdaļfinālā pret Nīderlandi pēc 2:2 120 minūtēs pēcspēles sitienos argentīnieši bija pārāki ar 4:3, bet pusfinālā gana pārliecinoši ar 3:0 tika pārspēta Horvātija.

Francijas futbolisti Pasaules kausa titula aizstāvēšanu sāka ar uzvaru 4:1 pār Austrāliju, pēc tam ar 2:1 tika uzvarēta Dānija, bet trešajā mačā ar 0:1 nācās atzīt Tunisijas pārākumu. Tas gan netraucēja "Les Bleus" iegūt pirmo vietu D apakšgrupā, pēc tam astotdaļfinālā ar 3:1 uzvarot Poliju, ceturtdaļfinālā ar 2:1 pārspējot Angliju un pusfinālā - ar 2:0 Maroku.