foto: Grant Wahl via REUTE
Katarā stadionā ceturtdaļfināla spēles laikā mirst žurnālists, kurš bija geju tiesību aizstāvis
Grants Vāls kreklā, kura dēļ viņš saņēma nāves draudus.
Futbols
2022. gada 10. decembris, 12:10

Katarā stadionā ceturtdaļfināla spēles laikā mirst žurnālists, kurš bija geju tiesību aizstāvis

Jauns.lv/LETA

Piektdien Katarā, atspoguļojot saspringto Pasaules kausa futbolā ceturtdaļfināla spēli starp Argentīnu un Nīderlandi, miris amerikāņu sporta žurnālists Grants Vāls, paziņoja viņa ģimene.

48 gadus vecais Vāls palīdzēja vairot futbola popularitāti Amerikas Savienotajās Valstīs, sniedzot spilgtas reportāžas medijos "Sports Illustrated", "CBS Sports" un citos plašsaziņas līdzekļos.

Vāls sabruka preses tribīnē Argentīnas un Nīderlandes spēles laikā. Izdevums "The Wall Street Journal" ziņo, ka pastāv aizdomas par sirdslēkmi.

Tomēr mirušā ģimenei šķiet, ka Vāla nāve varētu nebūt dabiska, jo viņš, atrodoties šajā arābu valstī, nekautrējās izrādīt atbalstu homoseksuālismam, kas ir kategoriski aizliegts un sodāms ar nāvessodu. Vāla brālis ir Ēriks ir gejs un viņš emocionālā video paudis viedokli, ka Grants ticis nogalināts, jo nebaidījās stadionā parādīties varavīksnes kreklā.

foto: Grant Wahl via REUTE
Grants Vāls kreklā, kura dēļ viņš saņēma nāves draudus.

Ēriks atklāj, ka viņš un mirušā brāļa sieva Selīna esot runājuši ar Balto namu, kas sola rūpīgi izmeklēt notikušā apstākļus, ņemot vērā, ka Grants nav slēpis, ka saņēmis nāves draudus sava krekla dēļ, ko vilcis, izrādot atbalstu tieši savam brālim. Nelaiķa ģimene cer, ka pie Granta mantām būs atrodams viņa telefons, kas varētu sniegt daudzas atbildes.

Katarā sākas lielais futbols: Pasaules kausa atklāšanas ceremonija

Katarā sācies 2022.gada nozīmīgākais sporta notikums - 22.Pasaules kauss futbolā.

gallery icon
27

Pēc Selīnas teiktā, viņa nelaiķa vīrs nokritis, viņam mēģināja veikt sirds masāžu, ar taksometru nogādāja slimnīcā, kur tika konstatēta nāve.

Vēlāk gan šis atklātais video no "Instgram" tika dzēsts.

Vai lielās naudas vērts? Pasaules kausa fanu ciematiņš Katarā

gallery icon
19

Kataras organizatoriskās komitejas pārstāvis sacīja, ka "viņš nekavējoties saņēma neatliekamo medicīnisko palīdzību uz vietas, kas turpinājās, kad viņš ar ātro palīdzību tika pārvests uz slimnīcu".

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību Granta ģimenei, draugiem un viņa daudzajiem tuvajiem kolēģiem medijos," teikts paziņojumā.

Pasaules kausā Katarā alus tiek dzerts uz nebēdu

Pasaules kausā Katarā, neraugoties uz stingro likumdošanu, alus tiek dzerts uz nebēdu.

gallery icon
26

Vāls atspoguļoja astoto Pasaules kausu futbolā. Pirmdien viņš savā tīmekļa vietnē rakstīja, ka apmeklējis medicīnas klīniku Katarā, kur viņam teikts, ka pastāv aizdomas par bronhītu. Viņš arī veicis Covid-19 testu, kas bijis negatīvs.

"Mans ķermenis beidzot sabruka pār mani. Trīs nedēļas maz miega, liels stress un daudz darba to var nodarīt ar jums," rakstīja Vāls. "Pēdējo desmit dienu laikā saaukstēšanās ASV un Nīderlandes spēles vakarā pārvērtās par kaut ko smagāku, un es jutu, ka krūškurvja augšdaļa iegūst jaunu spiediena un diskomforta līmeni."

Katara. Ikdienas ainiņas

gallery icon
51