foto: EPA/Scanpix
Kuruca "Baskonia" pagarinājumā pārspēj Bertāna "Real Betis"
Latvijas aizsargs Artūrs Kurucs.
Basketbols
2022. gada 6. novembris, 21:11

Kuruca "Baskonia" pagarinājumā pārspēj Bertāna "Real Betis"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē pagarinājumā izcīnīja uzvaru pār Daira Bertāna Seviljas "Real Betis", kurai muskuļa plīsuma dēļ nevar palīdzēt Rodions Kurucs.

"Baskonia" mājas spēlē ar rezultātu 107:103 (23:20, 17:16, 26:30, 25:25, 16:12) izcīnīja uzvaru pār "Real Betis".

Uzvarētāju rindās Kurucs laukumā bija 12 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā realizēja vienu tālmetienu un vienu no diviem soda metieniem, kā arī tika pie vienas rezultatīvas piespēles, vienas personīgās piezīmes, viena izprovocēta soda, sakrāja +/- rādītāju -11 un efektivitāte koeficientu četri.

Seviljas komandā tikmēr Bertāns spēlēja 26 minūtes un 56 sekundes un guva sešus punktus, realizējot divus no sešiem trīspunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, sakrāja četras personīgās piezīmes, +/- rādītāju nulle un efektivitātes koeficientu -2.

"Baskonia" panākumu sekmēja Markuss Hovards, kurš sakrāja 29 punktus, kamēr Seviljas vienības rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Georgijs Calmpuris.

Vitorijas komanda ar piecām uzvarām septiņās spēlēs turnīra tabulā ieņem piekto vietu, kamēr "Real Betis" ar vienu panākumu tikpat mačos atrodas 16. pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

TIkmēr Andrejs Gražulis  Itālijas A sērijas mačā guva deviņus punktus un palīdzēja Trento "Dolomiti Energia" izcīnīt uzvaru, kamēr citā spēlē Artūra Strautiņa Redžo Emīlijas "UnaHotels" piedzīvoja neveiksmi.

Trento vienība viesos ar rezultātu 92:86 (24:30, 15:20, 23:12, 15:15, 15:9) pagarinājumā pārspēja Veronas "Tezenis".

Gražulis laukumā bija 33 minūtes, kuru laikā, realizējot trīs no četriem divu punktu metieniem un vienu tālmetienu, guva deviņus punktus. Viņš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, vienu reizi pārkāpa noteikumus un sakrāja +/- rādītāju +11.

"Dolomiti Energia" panākumu sekmēja Mateo Spanjolo, kurš guva 24 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, kamēr pretinieku vienībā Alesandro Kapeleti izcēlās ar 20 punktiem.

Tikmēr citā spēlē Redžo Emīlijas vienība izbraukumā ar rezultātu 65:79 (21:18, 20:21, 16:23, 8:17) atzina Boloņas "Virtus Segafredo" pārākumu.

Strautiņš laukumā bija 12 minūtes, kuru laikā realizēja divus no trijiem divu punktu metieniem un guva četrus punktus, kā arī vienu reizi pārkāpa noteikumus, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu piespēli, pieļāva divas kļūdas un tika pie +/- rādītāja -9.

"UnaHotels" komandas labā 16 punktus guva Mikales Levons Hopkinss, bet Andrea Činčarīni sešiem punktiem pievienoja 14 rezultatīvas piespēles. Mājinieku rindās rezultatīvākais bija Džordans Maikijs ar 18 gūtajiem punktiem

"Dolomiti Energia" ar četrām uzvarām sešās spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, kamēr Redžo Emīlijas vienība ar diviem panākumiem sešos mačos ierindojas 12.pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "AX Emporio Armani Olimpia".