foto: ZUMAPRESS.com
Kurucs un Bertāns neglābj "Real Betis" no sagrāves pret Spānijas čempioniem
Dairis Bertāns Seviljas komandā aizvada jau otro sezonu.
Basketbols
2022. gada 24. septembris, 21:35

Kurucs un Bertāns neglābj "Real Betis" no sagrāves pret Spānijas čempioniem

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolisti Rodions Kurucs un Dairis Bertāns sestdien guva attiecīgi septiņus un sešus punktus Spānijas Superkausa pusfināla spēlē, viņu pārstāvētajai Seviljas "Real Betis" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Turnīra saimnieki Seviljas basketbolisti ar rezultātu 69:100 (21:25, 14:17, 13:26, 21:32) zaudēja Spānijas čempionei Madrides "Real".

Kurucs laukumā pavadītajās 25 minūtēs un 45 sekundēs grozā raidīja vienu no četriem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja (-15) un deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem. Kurucam bija otrs lielākais spēles laiks komandā.

Bertāns spēlēja 19 minūtes un 52 sekundes, realizējot divus no pieciem "trejačiem" un netrāpot vienīgo metienu divu punktu vērtībā. Viņa kontā bija arī četras kļūdas, divas piezīmes, negatīvi +/- rādītājs (-9) un efektivitāte (-5).

Seviljas komandā Roberts Džonsons atzīmējās ar 14 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un trīs pārtvertām bumbām. "Real" rindās 21 punkts, septiņas rezultatīvas piespēles un četras atlēkušās bumbas bija Kuruca kādreizējam komandas biedram Džananam Musam.

Madridieši finālā svētdien tiksies ar "Barcelona" un Badalonas "Joventut" pāra uzvarētāju.

Superkausā piedalās Spānijas čempione un pērnā gada Superkausa ieguvēja "Real", Karaļa kausa ieguvēja "Barcelona", iepriekšējās sezonas trešā labākā komanda "Joventut" un turnīra saimniece "Real Betis".

Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārais čempionāts sāksies 28. septembrī.