foto: REUTERS/SCANPIX
Šķēpmetēji Gailums, Štrobinders un Čakšs dosies cīņās par Eiropas čempionāta finālsacensībām
Patriks Gailums šosezon ir Latvijas vīriešu šķēpmešanas līderis.
Citi sporta veidi
2022. gada 19. augusts, 10:33

Šķēpmetēji Gailums, Štrobinders un Čakšs dosies cīņās par Eiropas čempionāta finālsacensībām

Jauns.lv/LETA

Latvijas šķēpmetēji Patriks Gailums, Rolands Štrobinders un Gatis Čakšs šodien Minhenē aizvadīs Eiropas čempionāta vieglatlētikā kvalifikācijas sacensības.

Vispirms kvalifikācijas A grupā plkst.11 pēc Latvijas laika sacentīsies Štrobinders un Gailums, bet plkst.12.15 pēc Latvijas laika sektorā dosies kvalifikācijas B grupas šķēpmetēji, starp kuriem būs arī Čakšs. Čempionātu tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

Lai iekļūtu svētdien paredzētajās pamatsacensībās, jāizpilda kvalifikācijas norma, kas ir 83,50 metri, vai arī jāiekļūst labāko 12 šķēpmetēju skaitā. Atlasē piedalīsies 24 sportisti.

Pasaules čempionātā Gailums un Štrobinders, raidot šķēpu attiecīgi 79,66 un 79,39 metru tālumā, kvalifikācijas sacensībās ieņēma attiecīgi 13. un 15. vietu, bet Čakšs pēc saslimšanas ar Laimas slimību nepaguva atlabt tik ātri, lai startētu pasaules čempionātā.

Gailuma sezonas labākais rezultāts ir viņa personiskā rekorda vērtie 83,65 metri, Štrobinderam izdevies mest šķēpu 80,91 metra tālumā, kamēr Čakšs maija sākumā sasniedza savu labāko rezultātu, raidot šķēpu 83,66 metrus tālu.

Štrobinderam šīs ir ceturtās Eiropas meistarsacīkstēs, un labāko rezultātu viņam izdevās sasniegt 2018. gadā, kad tika izcīnīta 11. vieta. Savukārt gan Gailums, gan Čakšs Eiropas čempionātā startē otro reizi, abiem iepriekš sacenšoties 2018.gadā un ieņemot attiecīgi 14. un 13. vietu.

No citām disciplīnām piektdienas vakarā uzmanību pelnīs uzvarētāju noskaidrošana sieviešu un vīriešu konkurencē prestižajā 200 metru distancē.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāv Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums, Rolands Štrobinders un Gatis Čakšs šķēpa mešanā, Gunta Vaičule 400 metru sprintā, Rūta Kate Lasmane trīssoļlēkšanā un Raivo Saulgriezis 20 kilometru soļošanā.