Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bosnijas un Hercegovinas basketbola izlases tikušas pie naudas, lai dotos uz čempionātiem
foto: ZUMAPRESS.com
Bosnijas un Hercegovinas basketbola izlases viens no līderiem Džanans Musa dodas caurgājienā Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Lietuvu.
Basketbols

Bosnijas un Hercegovinas basketbola izlases tikušas pie naudas, lai dotos uz čempionātiem

Jauns.lv/LETA

Bosnijas un Hercegovinas vīriešu basketbola izlasei valsts Ministru padome ārkārtas sēdē piešķīrusi nepieciešamos līdzekļus, lai valstsvienība varētu startēs Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā, ziņo portāls "Basketnews.com".

Bosnijas un Hercegovinas basketbola izlases tikuša...

Jau ziņots, ka Bosnijas un Hercegovinas Basketbola savienība (KSBH) iepriekš bija nonākusi finansiālās grūtībās, kas varēja liegt vairāku izlašu dalību Eiropas čempionātos, tostarp vīriešu valstsvienības startu Eiropas čempionāta finālturnīrā un sieviešu izlases dalību Pasaules kausa izcīņā, kas notiks Austrālijā.

Pirmdien Bosnijas un Hercegovinas Ministru padome ārkārtas sēdē lēma par labu finansējuma piešķiršanai KSBH. Federācijai tiks piešķirti apmēram 100 tūkstoši eiro, lai pieaugušo komandas varētu pienācīgi sagatavoties un doties uz turnīriem.

Lai palīdzētu basketbola valstsvienībām dažādās vecuma grupās KSBH iepriekš sāka arī pūļa finansēšanas kampaņu.

Bosnijas un Hercegovinas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā apakšgrupas spēlēs stāsies pretī Francijai, Lietuvai, Slovēnijai, Vācijai un Ungārijai. Savukārt sieviešu valstsvienība Pasaules kausā savā grupā mēros spēkus ar Beļģiju, Ķīnu, Puertoriko, Dienvidkoreju un ASV.