foto: Troy Wayrynen-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Latvijas izredzes iespraukties čempionātā sarūk: Bosnija un Hercegovina sāk pūļa finansēšanas kampaņu basketbola izlašu atbalstam
Bosnijas un Hercegovinas basketbola spilgtākā zvaigzne Portlendas "Trail Blazers" centra spēlētājs Jusufs Nurkičs.
Basketbols
2022. gada 29. jūlijs, 16:45

Latvijas izredzes iespraukties čempionātā sarūk: Bosnija un Hercegovina sāk pūļa finansēšanas kampaņu basketbola izlašu atbalstam

Jauns.lv/LETA

Bosnijas un Hercegovinas Basketbola federācija (KSBH) sākusi pūļa finansēšanas kampaņu basketbola izlašu atbalstam, vēsta organizācija.

KSBH pagājušajā nedēļā ziņoja, ka nonākusi finansiālās problēmās, kas var liegt tās dažāda vecuma izlasēm dalību pasaules un Eiropas mēroga turnīros. Septembrī vīriešu valstsvienībai plānota dalība Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet sieviešu izlase iekļuvusi Pasaules kausa izcīņā, kas notiks Austrālijā.

KSBH vēsta, ka saņēmusi daudz zvanu no ASV dzīvojošajiem Bosnijas un Hercegovinas pilsoņiem, kas vēlas finansiāli atbalstīt izlašu dalību turnīros. Lai bosnieši varētu atbalstīt savas izlases, uzsākta pūļa finansēšanas kampaņa "GoFundMe" platformā. Sieviešu valstsvienības sacensībām jau savākta lielākā daļa no nepieciešamajiem 45 700 ASV dolāru.

Līdzīgu kampaņu bosniešu diaspora sākusi arī Austrālijā. Tāpat basketbola atbalstītāju pulkam pievienojies ASV dzīvojošais bosniešu uzņēmējs Ismirs Mirvičs, kurš ir futbola kluba "Sarajevo" prezidents. Mirviča iniciatīva vāc finansējumu arī Bosnijas un Hercegovinas jaunatnes izlasēm. Kopējais mērķis ir savākt 350 000 ASV dolāru.

Interesanti, ja bosnieši līdzekļu trūkuma dēļ nevarētu piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā, tad viņus, visticamāk, aizvietotu Latvijas valstsvienību, kura Starptautiskās Basketbola federācijas rangā ir augstākā no komandām, kas nespēja kvalificēties finālturnīram.

Kā zināms, 2021. gada 20. februārī "Arēnā Rīgā" mūsu vīriešu valstsvienība negaidīti 65:66 piekāpās Bulgārijas basketbolistiem un nekvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram.