foto: ZUMAPRESS.com
Toronto "Maple Leafs" nepiedāvā Rubīnam kvalifikācijas līgumu
Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristiāns Rubīns.
Hokejs
2022. gada 12. jūlijs, 09:58

Toronto "Maple Leafs" nepiedāvā Rubīnam kvalifikācijas līgumu

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases aizsargs Kristiāns Rubīns nav saņēmis kvalifikācijas līguma piedāvājumu no Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Toronto "Maple Leafs" un kļūs par brīvo aģentu.

Kā ziņo NHL statistikas vietne "capfriendly.com", līdzās Rubīnam kvalifikācijas līgumu piedāvājumus no "Maple Leafs" nav saņēmuši arī uzbrucējs Ondržejs Kaše (pagājušajā sezonā NHL 50 spēles 14+13), aizsargi Džozefs Duzaks, Čads Kriss (abi AHL) un vārtsargs Aiens Skots (ECHL).

Rubīns pagājušajā sezonā debitēja NHL, aizvadot trīs spēles "Maple Leafs" rindās. Savukārt AHL latvieša rēķinā 58 mači un 11 punkti (1+10) Marlies" sastāvā.

Tikmēr "Maple Leafs" papildinājis vārtsargs Mets Marejs, kurš pret divām nākotnes darfta izvēlēm iemainīts no Otavas "Senators". Pagājušajā sezonā 28 gadus vecais Marejs laukumā devās 20 NHL spēlēs, izcīnīja piecas uzvaras, atvairīja 90,2% metienu un vidēji ik mačā zaudēja 3,05 vārtus.

Kopumā Marejs septiņu sezonu laikā NHL aizvadījis 246 mačus, vidēji zaudējis 2,77 vārtus un atvairījis 91,1% metienu. Ar Pitsburgas "Penguins" vārtsargs kļuvis par divkārtēju Stenlija kausa ieguvēju (2016. un 2017. gadā).