Basketbols
2022. gada 7. jūnijs, 21:32

Bērziņš ar "Lietkabelis" komandu kļūst par Lietuvas vicečempioniem basketbolā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš otrdien kopā ar Panevēžas "Lietkabelis" komandu kļuva par Lietuvas Basketbola līgas (LKL) vicečempioniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Lietkabelis" finālsērijas piektajā spēlē viesos ar rezultātu 76:79 (23:17, 21:18, 18:21, 14:23) zaudēja Viļņas "Rytas".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Rytas" guva virsroku ar 4-1, izcīnot savu sesto Lietuvas čempiontitulu un pirmo kopš 2010.gada.

Bērziņš otrdien laukumā pavadīja četras minūtes un 58 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu neprecīzu tālmetienu, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja labāko +/- rādītāju komandā (+6) un tika pie viena efektivitātes koeficienta punkta. 

Latviešu centra spēlētājs laukumā bija arī spēles pēdējās trīs sekundēs, kad viesiem pēc soda metiena izpildes vajadzēja izcīnīt atlēkušo bumbu un ar tālmetienu izraut neizšķirtu.

"Lietkabelis" komandā ar 16 punktiem atzīmējās Ģedimins Oreliks, bet pretiniekiem rezultatīvākais ar 15 gūtiem punktiem bija Marģiris Normants.

Bronzas sērijā līdz četrām uzvarām Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" ar 4-0 uzvarēja "Šiauliai-7bet" komandu.

Pēdējo reizi LKL Kauņas "Žalgiris" neuzvarēja 2009./2010.gada sezonā, kad finālā piekāpās Viļņas "Rytas" vienībai. Savukārt Panevēžas basketbolisti finālsērijā spēlēja otro reizi. 2017.gada izšķirošajā sērijā "Lietkabelis" ar 1-4 piekāpās Kauņas klubam.