foto: LETA
Milānas "Olimpia" izrāda interesi par basketbolistu Artūru Strautiņu
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Artūrs Strautiņš.
Basketbols
2022. gada 22. maijs, 13:41

Milānas "Olimpia" izrāda interesi par basketbolistu Artūru Strautiņu

Jauns.lv / LETA

ULEB Eirolīgas klubs Milānas "Olimpia" izrāda interesi par Latvijas basketbolistu Artūru Strautiņu, ziņo Itālijas laikraksts "La Prealpina".

Strautiņš Itālijā spēlēja kopš 2014.gada.

Aizvadītajā sezonā 23 gadus vecais uzbrucējs 31 A sērijas mačā vidēji 24 minūtēs guva 9,6 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. FIBA Eiropas kausā viņam 14 mačos caurmērā 27 minūtēs bija 11,6 punkti un 6,7 bumbas zem groziem.

Strautiņa pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" šajā sezonā kļuva par FIBA Eiropas kausa vicečempioni, bet A sērijā apstājās ceturtdaļfinālā, kur atzina tieši Milānas kluba pārākumu. Milānieši Eirolīgā bija trešie regulārajā čempionātā un izslēgšanas turnīrā nepārvarēja pirmo kārtu, bet A sērijā turpina cīņu par titula atgūšanu.

Pirms tam Strautiņš Itālijā pārstāvēja Varēzes, Udīnes, Triestes un Kapo d'Orlando klubus, bet viņa pirmā pārstāvētā komanda šajā valstī bija Redžo Emīlijas vienība.

Jūrmalā dzimušais Strautiņš savulaik LMT "Basketbola akadēmijas" vienības rindās kļuva par otru visu laiku jaunāko dalībnieku LBL pirmajā divīzijā, debitējot līgā 14 gadu 11 mēnešu un 27 dienu vecumā.

Strautiņš Latvijas izlases sastāvā laukumā devies 11 spēlēs, kurās vidēji 15 minūtēs guvis 3,5 punktus un izcīnījis 4,4 bumbas zem groziem.