foto: Zumapress/Scanpix
Strēlnieka pārstāvētais "Žalgiris" pirmo reizi vēsturē nespēlēs Lietuvas līgas finālā
Jānis Strēlnieks un Kauņas "Žalgiris" piedzīvojuši pamatīgu fiasko.
Basketbols
2022. gada 21. maijs, 20:15

Strēlnieka pārstāvētais "Žalgiris" pirmo reizi vēsturē nespēlēs Lietuvas līgas finālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" vienība sestdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) pusfināla sērija ceturtajā mačā piekāpās Kaspara Bērziņa pārstāvētajai Panevēžas "Lietkabelis", tādējādi pirmo reizi kluba vēsturē neiekļūstot Lietuvas līgas finālā.

"Lietkabelis" savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 86:75 (15:17, 28:15, 24:25, 19:18), sērijā triumfējot ar 3-1.

Uzvarētāju rindās Bērziņš laukumā pavadīja desmit minūtes un 18 sekundes. To laikā viņš guva sešus punktus, realizējot divus tālmetienus, savāca vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, kā arī vienu reizi kļūdījās. Latvijas centra spēlētājs arī sakrāja +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu četri.

Strēlnieks spēli sāka sākumsastāvā un nospēlēja 28 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā viņš guva desmit punktus, realizējot divus divpunktu metienus, vienu tālmetienu, kā arī trīs soda metienus. Aizsarga kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, pa trīs nopelnītām un izprovocētām piezīmēm, kā arī +/- rādītājs -7 un efektivitātes koeficients desmit.

Uzvarētājiem 19 punktus guva Ģedimins Oreliks, bet pretiniekiem pa 14 punktiem guva Luks Lekavičs un Tailers Kavano.

Bez LKL titula "Žalgiris" pēdējo reizi palika 2009./2010.gada sezonā, kad finālā piekāpās Viļņas "Rytas" vienībai. Savukārt Panevēžas komanda finālsērijā spēlēs otro reizi. 2017.gada izšķirošajā sērijā "Lietkabelis" ar 1-4 piekāpās Kauņas klubam.

Finālā "Lietkabelis" spēkosies ar "Rytas" klubu.