foto: Edijs Pālens/LETA
Austrijā spēlējošais Krastenbergs Latvijas izlases pretiniekus raksturo kā ziemeļamerikāniskus
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs.
Hokejs
2022. gada 20. maijs, 15:47

Austrijā spēlējošais Krastenbergs Latvijas izlases pretiniekus raksturo kā ziemeļamerikāniskus

Jauns.lv / LETA

Latvijas valstsvienībai mačā pret Austriju jābūt gatavai laukumā parādīt sev parocīgu hokeju jau no spēles pirmās minūtes, pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs.

Piektdien, aizvadot piekto maču pasaules čempionātā, Latvija plkst.20.20 krustos nūjas ar Austrijas hokejistiem.

"Teiktu, ka viņi spēlē ziemeļamerikānisku hokeju," stāstīja Krastenbergs, kurš jau otro sezonu aizvadīja Austrijas hokeja čempionāta vienībā Villahas VSV. "Viņi spēlē agresīvi un fiziski. Arī ir ļoti labi uzbrucēji, kas var iemest "golus" no visām pozīcijām."

Turnīra gaitā Krastenbergs tika samainīts no otrā virknējuma uz ceturto, taču pats hokejists norādīja, ka tas nav nekas neierasts. "Vienkārši ejam un spēlējam," teica uzbrucējs. "Meklējam ķīmiju viens ar otru. Meklējam arī kaut kādas saiknes starp maiņām. Tas pieder pie lietas, ka virknējumi tiek samainīti."

Viņš arī atklāja, ka pret Austrijas agresīvo spēli laukumā Latvijai jāspēlē tādā pašā manierē, veidojot agresīvus uzbrukumus.

"Jāiziet gataviem jau no pirmās minūtes un jāspēlē savs hokejs. Nav daudz jāskatās, ko viņi rādīs laukumā, jo mēs visi esam gatavi un ticam, ka esam labāki gan kā komanda, gan kā spēlētāji," piebilda Krestenbergs.

Uzbrucējs izcēla, ka viņam zināmākie hokejisti, kuri spēlē arī Austrijas čempionātā un ir iekļauti arī Austrijas valstsvienībā, ir Tomass Rafls un Pēters Šnaiders. "Galvenais ir nedot viņiem laiku, jo viņi ir tiešām meistarīgi un izmantos iespējas," norādīja Krastenbergs.

Piektdien Latvija cīnīsies ar Austriju, svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

B apakšgrupā līdere pēc četrām kārtām ar 11 punktiem ir Zviedrija, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet tālāk ar astoņiem punktiem ir ASV un septiņiem - Čehija. Ar pieciem punktiem seko Norvēģija, pa trim punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.