foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
"Asaras nāk" - Sandis Ozoliņš pirmo reizi dzīvē noskrējis maratonu
Sandis Ozoliņš pirmo reizi dzīvē noskrējis maratonu
Sporta zvaigznes
2022. gada 15. maijs, 22:49

"Asaras nāk" - Sandis Ozoliņš pirmo reizi dzīvē noskrējis maratonu

Jauns.lv

Leģendārais latviešu hokejists Sandis Ozoliņš (49) šodien bijis viens no vairāk nekā 17 000 "Rimi" Rīgas maratona dalībniekiem. Viņš un vēl aptuveni tūkstotis cilvēku šogad noskrēja maratonu - 42 kilometru garu distanci.

Sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) Ozoliņš neslēpa, ka aizkustinājums ir liels, jo maratons noskriets pirmo reizi dzīvē.

"Es nezinu, kāpēc, bet asaras nāk, nevaru saprast, kāpēc. It kā noskrējis jau tikai," pēc pieveiktās distances saka Ozoliņš.

"Jebkurā gadījumā, viens, ko es no šī visa procesa sapratu pats priekš sevis - limiti ir iedomāti."

Publiski pieejamie rezultāti liecina, ka Ozoliņš trasi pieveicis godam - trīs stundās, 34 minūtēs un 34 sekundēs, savā vecuma grupā ierindojoties 16. vietā.

Maratonu Ozoliņš skrēja ar savu iecienīto 8. numuru.

"Rimi Rīgas maratons 2022" fotogrāfijās

gallery icon

Kā ziņots, Etiopijas skrējēji Deribe Robi Melka un Mekurija Arebu Zenebe svētdien uzvarēja "Rimi" Rīgas maratonā. 

Melka finiša līniju šķērsoja pēc distancē pavadītām divām stundām 12 minūtēm un septiņām sekundēm, 53 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja kenijietis Mihaels Njenga Kunjuga, bet vēl četras sekundes lēnāks bija cits Kenijas skrējējs Dankans Kešs.

Par Latvijas čempionu maratonā kļuva Kristaps Bērziņš, kurš finišēja divās stundās 29 minūtēs un 13 sekundēs, uzrādot septīto rezultātu. 29 sekundes vēlāk finišēja  un astoto vietu ieņēma Denis Prikulis, bet vēl divas minūtes un 15 sekundes vēlāk distanci beidza devīto pozīciju ieņēmušais Kristaps Kaimiņš.

Sieviešu konkurencē Zenebe uzvarēja ar rezultātu divas stundas 30 minūtes un 53 sekundes. Otro vietu ieņēma Uzbekistānas skrējēja Marina Hmeļevskaja (2:33:19), bet trešā bija etiopiete Ajnalema Teferi Kasahuna (2:38:21). Aiz pirmā trijnieka bija trīs pašmāju skrējējas, kurām tika godalgas Latvijas meistarsacīkšu ieskaitē - Anna Kļučņika (3:00:16), Ludmila Zepa (3:04:36) un Anastasija Geraseva (3:09:52).

Dalībai dažādās pasākuma distancēs nedēļas nogalē kopumā reģistrējušies 17 033 dalībnieki no 76 pasaules valstīm.