Latvijas hokeja izlases fani ierodas uz spēli un priecājas par uzvaru pār Kazahstānu

gallery icon
152
Hokejs
2022. gada 8. maijs, 22:56

Vītoliņš: visi parādīja centību, agresīvu un ātru spēli

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlasei svētdien mačā pret Kazahstānu izdevās parādīt agresīvu un ātru spēli, pēcspēles preses konferencē teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvija pirmajā no divām pārbaudes spēlēm pret Kazahstānu izcīnīja uzvaru ar 5:0.

"Bija daudz labu momentu, protams, ir pie kā piestrādāt, bet azarts, cīņas spars bija, un tas bija galvenais, ko redzēt," pēc spēles teica Vītoliņš.

Šodien nespēlēja vairāki potenciālie izlases līderi, tai skaitā arī nupat no Nacionālās hokeja līgas (NHL) atbraukušie Elvis Merzļikins un Rūdolfs Balcers. Treneris atklāja, ka bija nolēmis pirmajā spēlē pret Kazahstānu šos spēlētājus atstāt malā, lai mazinātu risku gūt savainojumu. Viņš arī piebilda, ka plāns ir rītdien uz ledus laist tos hokejistus, kuri šodien palika malā.

"Rītdien mēs plānojam optimālo sastāvu, tāpēc tagad būs tāds spiediens šim optimālajam sastāvam," skaidroja Vītoliņš. "Šis sastāvs jau parādīja labu sniegumu, pretinieki arī sen nebija spēlējuši. Domāju, ka rīt būs pavisam cita spēle, un viņi būs iegājuši ritmā, jo vairāk par mēnesi nav spēlējuši. Spēle visai laba izdevās, galvassāpes par pāris pozīcijām būs, bet kā es teicu, puiši cīnījās visi."

Galvenais treneris arī izcēla, ka jaunajiem spēlētājiem, kuru šogad izlasē nav mazums, nebūtu jāuztraucas par to, ka pieaugušo izlases rindās tiek pieļautas kādas kļūdas laukumā, jo, pat ja šogad neizdosies tikt, tas nemazina iespēju iekļūt izlases rindās nākamgad.

"Ja kādam kaut kur pietrūka nedaudz, tas nenozīmē, ka viņš ir atskaitīts, viņš ir arī uztaisījis soli pretī nākamajam gadam," pamatoja Vītoliņš. "Tas ir tikai sākums jaunajiem uzbrucējiem un aizsargiem. Ja vienu gadu tu neesi, tad nākamajā tu jau esi. Vienkārši ir jācenšas sezonā, jādabū labs līmenis un līgums, jāturpina tālāk, tas nekas traģisks nav. Patīkami tas, ka visi parādīja centību, agresīvu un ātru spēli."

Artūrs Šilovs, kurš šodien, atvairot 41 pretinieku metienu, aizvadīja "sauso" spēli, valstsvienībai pievienojās tikai sestdien. Vītoliņš norādīja, ka Šilova sniegums tiešām bijis negaidīti labs.

"Šilovs uzradās, mēs pat tā neplānojām, bet labi, ka tā sanāca. Salīdzinot ar to, kāds viņš bija vasarā olimpiskajā kvalifikācijā, meistarība viņam ir krietni cēlusies, redzams, ka viņš ir pārliecinošāks," vārtsargu paslavēja treneris. "Mums ir trīs labi vārtsargi."

Pagaidām nevienā pārbaudes spēlē laukumā savainojuma dēļ nav devies aizsargs Kristaps Zīle, taču Vītoliņš atklāja, ka pirmdienas mačā aizsargs beidzot dosies laukumā, lai saprastu savu fizisko sagatavotību pirms pasaules čempionāta.

"Treniņprocesā viņš aizvadījis tikai divus pilnvērtīgus treniņus. Jutās labi, bet spēlē ir pavisam savādāk. Visu laiku kontakts, divcīņas, tāpēc rītdien būs svarīgākais tas, kā viņš jutīsies pēc spēles," secināja Vītoliņš.

Tāpat arī zem jautājuma zīmes ir Mika Indraša dalība nākamajā spēlē pret Kazahstānu un pasaules čempionātā, jo, kā norāda pats Vītoliņš, joprojām ir grūti saprast viņa Šveicē gūtās traumas nopietnību.

"Cik es sapratu, tad viņam joprojām ir sāpes, uz ledus viņš nav bijis kādas desmit dienas," stāstīja Vītoliņš. "No sākuma vispār jāsaprot, cik viņš ir tālu, lai vispār varētu iziet uz ledus. Un, protams, gribējās viņu redzēt vienā no šīm divām spēlēm. Vienkārši jāpadomā, kādā stāvoklī ir spēlētāji ar mikrotraumām, lai nebūtu tā, ka aizbraucam ar spēlētājiem, kas ir pustraumēti, un pēkšņi viņi divās spēlēs izkrīt, un mums nav ar ko spēlēt."

Vēl galvenais treneris norādīja, ka tiek aktīvi sekots līdzi Pitsburgas "Penguins" un Teodora Bļugera gaitām Stenlija kausa izcīņā, kā arī Kristiānam Rubīnam un Toronto "Maple Leafs". Vītoliņš apstiprināja, ka, ja būs iespēja, ka šie hokejisti varētu doties palīdzēt izlasei, tad vieta viņiem sastāvā tiks atstāta.