foto: Lucas Peltier-USA TODAY Sports/S/ Vida Press
Bļugera "Penguins" cieš sakāvi; Balcera "Sharks" pēcspēles metienos uzveic "Golden Knights"
(no labās) Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers.
Hokejs
2022. gada 25. aprīlis, 08:55

Bļugera "Penguins" cieš sakāvi; Balcera "Sharks" pēcspēles metienos uzveic "Golden Knights"

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda svētdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kamēr Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" svinēja uzvaru.

"Penguins" pretinieku laukumā ar rezultātu 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu.

Vienīgos vārtus viesu labā guva Sidnijs Krosbijs. Pretiniekiem ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Noā Keitss, Morganan Frostam bija vārti un viena piespēle, bet Treviss Konecnijs raidīja ripu tukšos vārtos. Vārtsargs Mārtins Džouns atvairīja 37 "Penguins" hokejistu metienus.

"Nebijām pietiekami labi. Cerēju, ka būsim centīgāki," pēc zaudējuma teica Pitsburgas vienības galvenais treneris Maiks Salivans.

"Nebija mūsu pati labākā spēle. Ja tā gadās, tad tik un tā jāatrod veidi, kā izcīnīt uzvaru. Mums vēl palikuši divi mači, lai sakārtotu savu spēli pirms izslēgšanas turnīra," atzina Krosbijs.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 36 sekundes, no tām trīs minūtes un 16 sekundes mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, atņēma vienu ripu, uzvarēja četros no 11 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šosezon Bļugers 63 spēlēs guvis deviņus vārtus, atdevis 17 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +11.

Savukārt "Sharks" viesos ar 5:4 (1:1, 1:2, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Vegasas "Golden Knights".

"Sharks" apmēram divas minūtes pirms pamatlaika beigām bija iedzinējos ar 2:4, bet tad Niks Bonīno vienus vārtus atguva. Priekšpēdējā sekundē Timo Maiers panāca 4:4 un izglāba "haizivis" no zaudējuma pamatlaikā. "Bullīšos" vienīgais savu metienu realizēja Tomā Bordelo, kurš atnesa viesiem uzvaru.

"Sharks" komandai divus vārtus guva Bonīno, bet vēl ar precīzu metienu atzīmējās Tomāšs Hertls. Lasvegasas komandā ar gūtiem vārtiem izcēlās Nikolā Ruā, Čendlers Stīvensons, Viljams Karjē un Makss Pačoreti.

Balcers spēlēja 12 minūtes un 38 sekundes, no tām 26 sekundes mazākumā. Latvietis divreiz meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, atņēma vienu ripu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Balcers šajā sezonā 57 spēlēs guvis 11, atdevis 12 rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Penguins" ar 101 punktu 80 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē un gatavojas izslēgšanas turnīram, kamēr "Sharks" ar 76 punktiem 79 cīņās ir 12.vietā Rietumu konferencē un Stenlija kausā nepiedalīsies.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 82 spēles.