foto: Jānis Līgats / Optibet virslīga
"Valmieras" futbolisti pārliecinoši uzvar; Jūrmalas “Spartaks” atkal cieš sakāvi
FC "Valmiera" aizsargs Alvis Jaunzems.
Futbols
2022. gada 16. aprīlis, 00:16

"Valmieras" futbolisti pārliecinoši uzvar; Jūrmalas “Spartaks” atkal cieš sakāvi

Jauns.lv / LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas vicečempione "Valmiera" piektdien svinēja pārliecinošu uzvaru sestās kārtas spēlē, savukārt “BFC Daugavpils” ar 2:0 uzvarēja Jūrmalas “Spartaku” – komandu, kurai šajā sezonā vēl nav izdevies tikt pie uzvarām.

Duelī Daugavpilī 59. minūtē ar soda sitienu Viljams Eseme Mukvele izvirzīja daugavpiliešus vadībā ar 1:0. Tieši viņš arī 86. minūtē guva otros vārtus šajā spēlē, neatstājot jūrmalniekiem cerības tikt pie punktiem. Jūrmalas "Spartaks" šīs sezonas aizvadītajās spēlēs vēl nav atzīmējies ne ar vienu vārtu guvumu.

Valmierā vietējais "Valmiera FC" piektdien spēkojās ar "Tukums 2000/Telms" vienību, kurā mājinieki pārliecinoši ar 3:0 uzvarēja viesus. Pirmā puslaika beigās valmieriešus vadībā izvirzīja Džibrils Gaije. Pēc tam pārsvaru dubultoja Raimonds Krollis, bet Ivans Žeļizko nokārtoja 3:0.

Tikmēr piektdienas pēdējā duelī čempionvienība RFS ar 2:0 uzveica debitanti "Super Nova". Vārtus RFS labā guva Emersons Santana Deusleisānu  un Andrejs Iličs.

 Šobrīd turnīra līdierpozīcijās ar sešās spēlēs gūtiem 16 punktiem ir "Liepāja", kurai ar 14 punktiem seko RFS, bet 13 punktus nopelnījusi "Riga". 11 punktus sakrājusi "Valmiera FC", kam ar deviņiem seko "Auda". Astoņi punkti "Daugavpils BFC" rēķinā, četri - "Tukums 2000/Telpms", trīs _ FK "Metta". "Super Nova" ar diviem punktiem ir devītajā vietā, bet turnīra tabulu noslēdz Jūrmalas "Spartaks" ar vienu punktu. 

Šajā sezonā Latvijas futbola virslīgā startē desmit komandas. Turnīrs noslēgsies novembrī.